altΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Περισσότερα...

altΤο νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες, άνοιξε το Σάββατο και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ξεπέρασε τις 140.000 αιτήσεις.
Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού -σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων-

Περισσότερα...

altΠερί τα 60 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 54.083 δικαιούχους, την περίοδο 18-22 Ιουλίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Περισσότερα...

altΜέχρι αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου ως τις 12 τα μεσάνυχτα, έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν τα Μηχανογραφικά Δελτία (Μ.Δ.) για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) σε Δημόσια ΙΕΚ.
Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να υποβάλουν το Μ.Δ και το Π.Μ.Δ.

Περισσότερα...

altΜεγάλη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Κυριακής για το υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov με το 8μελές πλήρωμα, το οποίο συνετρίβη κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής είναι σοκαριστικές, καθώς γίνεται σαφές ότι το αεροσκάφος πρακτικά εξαφανίστηκε. Στο σημείο έχει βρεθεί λευκή ουσία άγνωστης προελεύσεως που ανησυχεί τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Περισσότερα...

altΠτώση αεροσκάφους σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος άρπαξε φωτιά στον αέρα.
Το αεροσκάφος που έπεσε ήταν τύπου Antonov, κατευθυνόταν από τη Σερβία προς την Ιορδανία και ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, λόγω σοβαρού προβλήματος στον κινητήρα.

Περισσότερα...

altΗλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή 17 Ιουλίου. Ενισχυμένο θα είναι και το μελτέμι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ αναμένονται αρκετά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στον Έβρο, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Αττική και στο Αιγαίο.

Περισσότερα...

altΕκκενώθηκαν οικισμοί με μήνυμα από το 112

ύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στην Αχαΐα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στην Καλλιθέα της Πάτρας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η φωτιά στην Αχαΐα ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα δήμου Πατρέων.

Περισσότερα...

altΆνοιξε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιουλίου η πλατφόρμα  για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω του vouchers.gov.gr. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σταδιακά, ενώ όλοι οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα υποβολής από Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Περισσότερα...

altΩς πολύ μεταδοτική αλλά, όχι περισσότερο θανατηφόρα από τις υπόλοιπες υπομεταλλάξεις της Όμικρον χαρακτηρίζει την παραλλαγή «Κένταυρος», μιλώντας στο ethnos.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.
Η επιφύλαξή του έγκειται στο γεγονός ότι ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι, για το πώς θα συμπεριφερθεί η «Κένταυρος», αν εντοπιστεί μαζί με την Όμικρον 5, η οποία αυτήν τη στιγμή κυριαρχεί στη χώρα μας.

Περισσότερα...

altΗ ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΗΕΜΘ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΗΕΠΗΝ και τα Σωματεία της ΕΡΤ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ., Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ και το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κηρύσσοντας 24ωρη απεργία από ώρα 05.30 π.μ. της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022 έως τις 05.30 π.μ. της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022 στα δημόσια ΜΜΕ

Περισσότερα...

altΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Σάββατο, για πέντε περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα...

altΣυνάντηση με τη Διοίκηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός Μουσείου για το βαμβάκι στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου που να απεικονίζει όλα τα στάδια καλλιέργειας του βαμβακιού και να περιλαμβάνει και συνεδριακό κέντρο.

Περισσότερα...

altΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για αύριο Σάββατο 16 Ιουλίου 2022:

-Στην Π.Ε. Λάρισας:  

Περισσότερα...

altΤην προσεχή Κυριακή 17/7 τα καταστήματα του Fashion City Outlet θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, λόγω της 1ης Κυριακής των Καλοκαιρινών Εκπτώσεων.
Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στο Fashion City Outletκαι φτάνουν έως και το -80% στα αγαπημένα μας επώνυμα fashionbrands, με εκπτώσεις επάνω στις ήδη χαμηλές Outlet τιμές, που δεν πρέπει να χάσετε!!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.32
Σελήνη
26 ημερών
1662
Απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας Ιωάννης Βλάχος.
1821
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αντιμετωπίζει στο Βαλτέτσι τις τουρκικές δυνάμεις.
1854
Αγγλογαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στον Πειραιά και καταλαμβάνουν την Αθήνα.
1878
Η Πύλη προτείνει στους Κρήτες επαναστάτες να καταθέσουν τα όπλα και να υπογράψουν ανακωχή.
1886
Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1912
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Πάτμο, την Κάρπαθο και την Κάσο.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας.
1943
Το Α/Τ "Κανάρης" αποβιβάζει άγημα στην νησίδα Ζέμπρα κοντά στην Τύνιδα και συλλαμβάνει την ιταλογερμανική φρουρά της.
1944
Ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις επιχειρούν εκκαθάριση της περιοχής βορείως της γέφυρας Παππάδων Δράμας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!