altΗ μοναξιά και η τρίτη ηλικία ήταν το θέμα που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή 29/5 οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές εξετάστηκαν πάνω στο θέμα της μοναξιάς και της τρίτης ηλικίας με αποσπάσματα κειμένων της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Βεργολιά, του Ε.Π. Παπανούτσου και το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο 350 έως 400 λέξεων για τη σχολική τους εφημερίδα, στο οποίο θα εξηγούσαν τους λόγους που κατά τη γνώμη τους αυξάνονται τα επίπεδα μοναξιάς στην εποχή μας και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεργάζονται οι νέοι με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ώστε να θεραπευτεί η μοναξιά και των δύο γενεών.
Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του μαθήματος, του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Γιώργο Χρυσουδάκη, «τα κείμενα ήταν κλασικά όπως κάθε χρόνο. Ένας μαθητής που είχε προπονηθεί εντατικά δεν θα είχε αξεπέραστα προβλήματα».
«Η θεωρία είχε ένα εύρος από τις ασκήσεις που κάνουν συνήθως τα παιδιά στην τάξη, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, θέσεις συνοχής και συνεκτικότητας και οι γλωσσικές επιλογές μαζί με την προθετικότητα», πρόσθεσε.

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχίας

Περισσότερα στο cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.54
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ο Δημήτριος Υψηλάντης φτάνει από την Τεργέστη στην Ύδρα.
Μικρό Ελληνικό Σώμα, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, νικά 3.000 Τούρκους στο Κομπότι Άρτας.
1827
Στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα και οι στρατιώτες απειλούν το Ναύπλιο με αρπαγές.
1914
Παρά τη συνθήκη ανακωχής, οι Αλβανοί επιτίθενται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.
1917
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα.
1919
Αρχίζει η μεταφορά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας στο Γαλάζιο Ρουμανίας.
1921
Η Χειμάρρα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
1955
Οι Τούρκοι σφάζουν τους Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη στη Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!