Ειδήσεις

Ελλάδα 2021: H ελληνική σημαία θα «ντύσει» την περίφημη όπερα του Σίδνεϊ στις 25 Μαρτίου

altΗ όπερα του Σίδνεϊ με την όψη που θυμίζει ιστία, αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αυστραλίας. Εκεί απ'όπου κάθε χρόνο εκκινούν οι εικόνες της αλλαγής έτους, στις 25 Μαρτίου θα προβληθεί η ελληνική σημαία.
Eίναι η πρώτη κίνηση διεθνοποίησης του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση και έχει τον ιδανικό καμβά προβολής: ο λόγος για την απόφαση να «τυλιχθεί» η όπερα του Σίδνεϊ με την ελληνική σημαία μέσω ειδικής βιντεοπροβολής στις 25 Μαρτίου.

Ηδη μάλιστα η Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτοαπεικόνιση αυτού που αναμένεται να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Η Οπερα του Σίδνεϊ, έχει κατορθώσει να κάνει την αρχιτεκτονική της μέρος της ταυτότητάς της παράλληλα με την καλλιτεχνικής της δράση, αλλά και το πιο δυνατό εργαλείο εξωστρέφειας και επικοινωνίας με παγκόσμια εμβέλεια. Οι όψεις της, που θυμίζουν ιστία κάνοντας όλο το κτίριο να προσομοιάζει πλοίο έτοιμο να σαλπάρει, προσφέρονται για προβολές που τιμούν εορτές, πρόσωπα, αγώνες της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και συχνά υπηρετούν τις αρχές του marketing εταιρειών και οργανισμών. Στην περίπτωση αυτή το κόστος της προβολής ανέρχεται περίπου στα 50.000 ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»