Ειδήσεις

Χριστούγεννα 2021: Το δέντρο που έχει διχάσει μια ολόκληρη πόλη στις ΗΠΑ

altΕνα έργο από χαρτόνι σε σχήμα δέντρου που έχει διχάσει τους πολίτες θα τοποθετηθεί φέτος τα Χριστούγεννα στο Γκραντ Αρκέιντ τον ιστορικό πεζόδρομο του Άσμπουρι Παρκ στο Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Το πρωτότυπο έργο, άλλοι το χαρακτηρίζουν όμορφο, φοβερό, λαμπρό, ένα υπερβατικό έργο τέχνης που επαναλαμβάνει την εμπειρία των διακοπών με πινελιές από την τοπική ιστορία της ακτής του Τζέρσεϊ, των ΗΠΑ και άλλοι το βλέπουν ως γελοίο, άσχημο και αποτρόπαιο, παρόμοιο με ένα σωρό κιβώτια αποστολής της Amazon ή ένα γιγάντιο παιχνίδι για να ξύνονται γάτες.

Πάντως, φέτος στη θέση του φρεσκοκομμένου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που κοσμούσε το Γκραντ Αρκέιντ θα βρεθεί το συγκεκριμένο έργο από χαρτόνι σε σχήμα δέντρου που ενσωματώνει στοιχεία της θαλάσσιας ακτής, της αρχιτεκτονικής της πόλης και της πλούσιας μουσικής της κληρονομιάς, η οποία περιλαμβάνει κυρίως τον Bruce Springsteen. Είναι σχεδιασμένο για ανακύκλωση μετά την αποσυναρμολόγησή του, σύμφωνα με το associated press.

«Μου αρέσει που είναι διαφορετικό», λέει ο Κρις Τριφάρι καθώς περπατάει δίπλα στο δέντρο. «Είναι αρκετά ενδιαφέρον». «Νομίζω ότι είναι πολύ δημιουργικό», λέει η Ελίζαμπεθ Κίμιτς, κάτοικος του Άσμπουρι Παρκ. Ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του Άσμπουρι, η οποία είναι διαφορετική και ασυνήθιστη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.