Ειδήσεις

Μπάιντεν: «Δεν θα πολεμήσουμε, αλλά θα εξασθενήσουμε οικονομικά τη Ρωσία»

altΝέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Εξαπέλυσε λεκτικά… «πυρά» στον Πούτιν κάνοντας λόγο για «προμελετημένη κίνηση» αλλά και «κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Είπε ότι ενώ υπήρξαν διαπραγματεύσεις εκείνος χρησιμοποιούσε δικαιολογίες.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.

Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. «Κάθε πηγή χρηματοδότησης της Ρωσίας θα αποκοπεί. Η Ρωσία θα εξασθενήσει σύντομα, θα γίνει δύναμη δευτέρας τάξεως».

Πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστούν περαιτέρω κυρώσεις σε εταιρείες και πρόσωπα που αποκομίζουν κέρδη από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Κυρώσεις που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην Ιστορία.

«Δεν θα πολεμήσουμε στην Ουκρανία, θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στα Ανατολικά», τόνισε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “aftodioikisi.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.21
Δύση: 19.16
Σελήνη
3 ημερών
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
1901
Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
1941
Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
1952
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.