Ειδήσεις

Η επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Κατακτά Γερουσία και λαϊκή ψήφο

altEπικράτησε στις πολιτείες «κλειδιά»

Σαρωτική νίκη φαίνεται ότι πέτυχε ο Ντόναλντ Τραμπ, επικρατώντας της αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις, σε σχεδόν όλες τις πολιτείες- κλειδιά, εξασφαλίζοντας και τη Γερουσία. Στη νικητήρια ομιλία του από τη Φλόριντα, έχοντας δίπλα του σύσσωμη την οικογένειά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έκανε λόγο για μια χρυσή εποχή που ξεκινά για τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά.

Αναφέρθηκε στην οικονομία και στον έλεγχο των συνόρων που ήταν κεντρικά σημεία στην προεκλογική του εκστρατεία, εμφανίστηκε ωστόσο και ενωτικός. Στους Δημοκρατικούς υπάρχει απογοήτευση, που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η Κάμαλα Χάρις δεν έχει κάνει ακόμα δηλώσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τους 277 εκλέκτορες ενώ η Κάμαλα Χάρις έχει μέχρι στιγμής 224.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένονται και τα αποτελέσματα στο Μίσιγκαν που έχει 15 εκλέκτορες. Η πρώτη πολιτεία που έδωσε το έναυσμα για τις υπόλοιπες είναι η Τζόρτζια όπου ο Τραμπ έχει 50,8% έναντι 48,5% της Χάρις.

Περισσότερα στην ertnews.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.43
Δύση: 19.11
Σελήνη
6 ημερών
1854
Ο Ν. Ζέρβας και ο Σπ. Καραϊσκάκης με 400 άνδρες συγκρούονται στην Πλάκα Ιωαννίνων με τους Τούρκους του Πίτσιαρη.
1884
Εγκαινιάζονται οι Θεσσαλικοί Σιδηρόδρομοι.
1897
Μάχη των Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί αποβιβάζονται στα Δωδεκάνησα και τα προσαρτούν.
1917
Το III Τάγμα του 1ου ΣΠ καταλαμβάνει το ύψ. Σεμέν ντε Φερ (νότια της Ειδομένης).
1941
Βυθίζεται στον όρμο Αντικύρων από γερμανικά βομβαρδιστικά το πλωτό νοσοκομείο "Σωκράτης".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!