Ο πρώτος διαστημικός περίπατος μόνο από γυναίκες

altΟ πρώτος περίπατος στο διάστημα που θα κάνουν μόνο γυναίκες προγραμματίζεται να γίνει την 29η Μαρτίου.Η κοσμοναύτισσα Βαλεντίνα Τερέσκοβα ήταν η πρώτη γυναίκα που πήγε στο διάστημα, πριν από 55 χρόνια. Την ακολούθησε, σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, η Σβετλάνα Σαβίτσκαγια, η πρώτη γυναίκα που έκανε διαστημικό περίπατο, σε άλλη αποστολή, δυο χρόνια μετά.Σχεδόν 35 χρόνια έπειτα από τη δεύτερη αποστολή της Σαβίτσκαγια, ο πρώτος περίπατος στο διάστημα που θα κάνουν μόνο γυναίκες προγραμματίζεται να γίνει την 29η Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η NASA, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.
 
Η υπηρεσία διαβεβαίωσε πως είναι απλώς σύμπτωση το γεγονός ότι η ημερομηνία συμπίπτει με την τελευταία εβδομάδα του Μήνα Ιστορίας των Γυναικών, μιας σειράς εκδηλώσεων κάθε χρόνο στις ΗΠΑ για να εορτάζεται η συμβολή των γυναικών σε ιστορικά γεγονότα και στην κοινωνία.
Οι αστροναύτισσες Κριστίνα Κόουκ και Αν Μακλέιν θα βγουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), στο πλαίσιο της Αποστολής 59. Θα αντικαταστήσουν μπαταρίες που είχαν τοποθετηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
17 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"