Πώς να σώσεις το ποδήλατό σου από την σκουριά

altΗ σκουριά είναι ένας μικρός και βασανιστικός θάνατος για το ποδήλατό σου –και όλους τους τύπους μετάλλου δηλαδή. Η σκουριά είναι ουσιαστικά μια χημική διάσπαση που γίνεται στο μέταλλο, μετά την έκθεσή του σε διαβρωτικά υλικά και το οξυγόνο.Σε πολλές περιπτώσεις και σε στοιχεία όπως το νερό της βροχής, το αλάτι στους δρόμους και άλλα υλικά γενικότερα είναι οι αιτίες που μπορεί να εμφανιστεί σκουριά στο μέταλλο. Αν και η σκουριά μπορεί στην αρχή να εμφανιστεί σε μικρή έκταση, λειτουργεί τελικά σαν ζωντανός οργανισμός που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, «τρώγοντας» τελικά το μέταλλο.
Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η σκουριά δεν θέλει πολύ χρόνο μέχρι να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο ποδήλατό σου. Παρόλα αυτά, αν την «προλάβεις» και κάνεις τα σωστά βήματα, μπορείς να «θεραπεύσεις» το ποδήλατό σου, απ’ αυτή την άσχημη αρρώστια! Αν την αφαιρέσεις σωστά και αποτελεσματικά, τότε μπορείς να μειώσεις κατά πολύ, τον κίνδυνο από το να εξαπλωθεί στο ποδήλατό σου.
Τι πρέπει να κάνεις
Βήμα #1
Αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα σκουριά, τρίβοντας τα σημεία αυτά, με γυαλόχαρτο. Η σκουριά θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ούτως ή άλλως, αλλά με το να την αφαιρέσεις από το ποδήλατό σου, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να υποστεί περισσότερη οξείδωση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"