Κορωνοϊός: Πόσα έχουν καταλάβει τα παιδιά για τον ιό

alt– Τι δεν θέλουν να ξέρουν
Πόσα έχουν καταλάβει τα παιδιά για τον κορωνοϊό; Γνωρίζουν ότι ο ιός αυτός μπορεί να σκοτώσει; Τι ζητούν να μάθουν τα παιδιά και τι δεν θέλουν να γνωρίζουν. Δείτε τι αποκάλυψε διεθνής μελέτη με παιδιά από έξι χώρες.Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα παιδιά έχουν χωριστεί από την οικογένεια και τους φίλους τους, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ υφίστανται και περιορισμούς σε σημαντικές για αυτά δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη προσδιορίσει τις σωματικές επιπτώσεις της COVID-19 στους ανηλίκους, ωστόσο οι επιδράσεις στην ψυχική και συναισθηματική τους κατάσταση δεν είναι απόλυτα γνωστές, ιδιαίτερα από την οπτική των ίδιων των παιδιών.
Τι έκαναν οι επιστήμονες
Οι  Karen Ford, Andrea Middleton και Steven Campbell έλαβαν μέρος σε μια διεθνή μελέτη με παιδιά από έξι χώρες –το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τον Καναδά, την Σουηδία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία, συγκεντρώνοντας παιδιά από αθλητικές και άλλες κοινωνικές ομάδες.Κατά τη διάρκεια της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE, ρώτησαν τα παιδιά ηλικία 7-12 ετών για το πώς αξιολογούν τις πληροφορίες σχετικά με την COVID-19, για την κατανόησή τους γύρω από τον ιό και γιατί καλούνται να μείνουν στο σπίτι.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.