Πώς θα θωρακίσεις την επιδερμίδα σου από εξωτερικούς παράγοντες το καλοκαίρι

altΜελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι των πόλεων, σε αντίθεση με αυτούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κηλίδες και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους το καλοκαίρι, όταν εκτείθενται περισσότερο στον ήλιο.
Το καυσαέριο και οι ρύποι ξεπερνούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και εισχωρούν βαθύτερα.

Μάλιστα, η ρύπανση μπορεί να βλάψει το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, με συμπτώματα όπως ερεθισμό, σπυράκια, αφυδάτωση.

Τι συμβαίνει πραγματικά στην επιδερμίδα μας, όταν είναι εκτεθειμένη σε ρύπους;
Τα μικροσκοπικά σωματίδια εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, προκαλώντας φλεγμονές, αφυδάτωση, δυσχρωμίες, σκοτεινά σημεία και ρυτίδες. Επιπλέον, διασπάται το κολλαγόνο και το λιπιδικό στρώμα του δέρματος, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία φραγμού. Σύμφωνα με μελέτες, η ρύπανση προκαλεί «αυξημένη παραγωγή σμήγματος, ενισχυμένη αφυδάτωση, μειωμένη φυσική αντιοξειδωτική άμυνα στην επιφάνεια του δέρματος και αδύναμο αμυντικό φραγμό».
Η συσσώρευση σωματιδίων ρύπων στην επιφάνεια του δέρματος το κάνει θαμπό. Τα αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης ευθύνονται για ερεθισμούς και την αυξημένη ευαισθησία. Ως αποτέλεσμα, προκύπτει πρόωρη γήρανση και εμφανίζονται ρυτίδες στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας, ακόμα και σε γυναίκες μικρής ηλικίας.

Τρόποι αντιμετώπισης
Καθαρισμός: Είναι το βασικό βήμα στη skincare ρουτίνα. Ο τακτικός καθαρισμός προσώπου (μαζί με τη χρήση καλής ενυδατικής κρέμας) είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα δείχνει και είναι τραχύ, ζαρωμένο και καθόλου φρέσκο.
Με τον καθαρισμό διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα pH, με αποτέλεσμα το δέρμα να συγκρατεί τα ενυδατικά στοιχεία και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης, που εφαρμόζουμε στη συνέχεια.
Με την απλή διαδικασία της πλύσης του προσώπου πριν κοιμηθούμε και μόλις ξυπνήσουμε -έρευνες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναπλάθεται και ανανεώνεται-, μετριάζονται οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση, καθώς ενισχύονται οι εσωτερικές διαδικασίες που την καταπολεμούν.
Οποιαδήποτε επιδιόρθωση μπορεί να κάνει το δέρμα από μόνο του, χρειάζεται οξυγόνο για να την πετύχει. Όταν μένουμε με το μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα περιποίησης ή δεν το έχουμε καθαρίσει σωστά από τους ρύπους, του στερούμε αυτό το ζωτικό θρεπτικό συστατικό, εμποδίζεται η φυσική διαδικασία απολέπισης, με αποτέλεσμα να έχουμε θαμπό δέρμα.
How to: Δουλέψτε το προϊόν αρχικά στα χέρια σας. Πλύνετε πρόσωπο και λαιμό, με απαλές, κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό και τέλος σκουπιστείτε με καθαρή πετσέτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "newsbeast.gr" (εδώ) 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
10 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.