Το πρωινό που θα σου φτιάξει την μέρα

altΜια από τις καλύτερες πρακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος για να του πάει διατροφικά καλά η ημέρα, είναι εκείνη της κατανάλωσης πρωινού.
Το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας και ιδίως όταν καταναλωθεί μαζί με δημητριακά, μιας και πολλές έρευνες το έχουν συσχετίσει με μια αναδυόμενη βάση δεδομένων που υποδηλώνει ότι η κατανάλωση δημητριακών πρωινού μπορεί να σχετίζεται με αισθήματα καλύτερης ψυχικής ευεξίας, βελτιωμένης γνωστικής λειτουργίας και μειωμένου κινδύνου υπέρτασης.

Τα δημητριακά για πρωινό είναι σχετικά φθηνά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κυρίως με βιταμίνες του συμπλέγματος Β  και βολικά, τα οποία μπορούν να είναι μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης θρεπτικών ουσιών και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αύξησης βάρους ή εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου ή διαβήτη. Βέβαια, για όλα τα παραπάνω χρειάζεται περαιτέρω έρευνα ώστε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Βέβαια, πολλές φορές η κατανάλωση πρωινού και κυρίως των δημητριακών δεν είναι εφικτή, διότι οι ρυθμοί  και η βιασύνη της καθημερινότητας καθιστούν αδύνατη αυτή την καλή συνήθεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “diatrofi.gr ” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.