Θαλασσοθεραπεία: Η επίδραση της θαλασσοθεραπείας

Διακοπές και θάλασσα είναι δύο στοιχεία που βοηθούν στην ξεκούραση και την ανάκτηση της φυσικής φόρμας. Στη θαλασσοθεραπεία θερμαίνου το θαλασσινό νερό για να φτάσει την θερμοκρασία του σώματος και έτσι να είναι εφικτό το πέρασμα, από το δέρμα, των μικροστοιχείων και των μεταλλικών στοιχείων.Η θαλασσοθεραπεία είναι αναλγητική ενάντια στους πόνους, διορθωτική ενάντια στη γήρανση, αναζωογονητική ενάντια στην κούραση, χαλαρωτική ενάντια στο στρες και ισορροπητική από την εκμάθηση της υγιεινής ζωής: Η επίσκεψη στο κέντρο θαλασσοθεραπείας ξεκινά από μία υποχρεωτική επίσκεψη στο γιατρό του κέντρου. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα για την υγεία μας, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο περνούν απλά μηνύματα απαραίτητα για τη σωστή πρόληψη και την εφαρμογή κατάλληλης θαλασσοθεραπευτικής αγωγής.Αντικαθιστούμε τα φάρματα – υπνωτικά, αναλγητικά, αντι-φλεγμονώδη – με τη φυσιολογιική επίδραση του θαλασσινού περιβάλλοντος που φορτίζει με φυσικό τρόπο τον οργανισμό και με την ψυχολογική υποστήριξη της ομάδας που είναι ειδικά εκπαιδευμένη. Αυξάνεται η αντίσταση του οργανισμού στα μικρόβια και μειώνεται η ανάγκη χρήσης φαρμάκων. Τα μηνύματα που αφορούν την υγεία λαμβάνονται με θετικό τρόπο χάρη στην αποκοπή από την καθημερινότητα, στην ολική κατάδυση μέσα σε θαλασσινό νερό και στην εύθυμη επαφή με την θεραπευτική ομάδα. Η κούρα στο θαλασσινό περιβάλλον βοηθά να βελτιώσουμε την υγείας μας, υιοθετώντας καλές συνήθειες υγιεινής και φροντίδας του εαυτού μας.
Για το αδυνάτισμα, για παράδειγμα, οι θαλασσινές θεραπείες – μπάνια, εκτοξεύσεις νερού, διάφορα μασάζ σε θαλασσινό νερό – δημιουργούν την εντύπωση ότι χάνουμε βάρος λόγω της αύξησης της διούρησης, επιτρέποντας έτσι μία γενική σύσφιξη και τόνωση της μυϊκής μάζας.

Τα κέντρα θαλασσοθεραπείας δεν είναιι ενυδρεία ξεκομμένα από τον κόσμο. Η πλήρης χαλάρωση, η απομάκρυνση από την καθημερινότητα, τα προτερήματα του θαλασσινού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν και μια βόλτα στην παραλία, μία ξενάγηση στον περιβάλλοντα χώρο, εξάσκηση κάποιου σπορ, εισπνοή καθαρού αέρα.

Η αποκατάσταση γίνεται πιο γρήγορα στο θαλασσινό περιβάλλον. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, για προβλήματα περιστασιακά ή χρόνια, όπως πονεμένες αρθρώσεις, ρευματισμούς, πόνο στην πλάτη. Ένα ράγισμα, για παράδειγμα, αποκαθίσταται τρεις φορές πιο γρήγορα σε θαλασσινό περιβάλλον. Βαριά πόδια.
Τα κυκλοφορικά προβλήματα των κάτω άκρων – αρτηριακή υπέρταση, οιδήματα, αίσθηση βάρους – φροντίζονται με υδρομασάζ, περπάτημα σε πισίνες κρύου και ζεστού νερού, εκτοξεύσεις νερού και ειδικές ασκήσεις στην  πισίνα aquagym. Αντί-στρες. Διακοπή του ρυθμού, επαναφόρτιση του οργανισμού σε μικροστοιχεία, εναλλαγή των θεραπειών τόνωσης και χαλάρωσης: θεραπεία που σαν σκοπό έχει την απαλοιφή «λειτουργικών» συμπτωμάτων, όπως νευρικότητα, κράμπες, ταχυπαλμία, αϋπνία… Βοήθεια στο αδυνάτισμα.
Η θαλασσοθεραπεία δεν αδυνατίζει αλλά βοηθά αποτελεσματικά στο αδυνάτισμα και στην υιοθέτηση καλών συνηθειών δατροφής, συμπεριφοράς απέναντι στον εαυτό μας, και φυσικής αγωγής. Μία εβδομάδα κούρας, αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 2 – 3 κιλά το μήνα για τη γυναίκα και 3 – 4 κιλά για τον άντρα.

Η θαλασσοθεραπεία χαλαρώνει την πλάτη, βοηθά στην εκμάθηση στοιχειωδών κανόνων της καθημερινής υγιεινής της και σπάει τον φαύλο κύκλο της χρόνιας οσφυαλγίας – δισκοπάθειας.

www.iator.gr

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

  • image
  • image
  • image

Απόψεις

ΝΔ: Η ιστορική κεντροδεξιά της Ελλάδος
alt
Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας
 
Η Νέα Δημοκρατία μετρά 41 χρόνια ζωής, 4 δεκαετίες προσφοράς στην πατρίδα. 
Πυλώνας σταθερότητας της πολιτικής ζωής του τόπου, που αποκατέστησε και σταθεροποίησε τη Δημοκρατία στη μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, χωρίς ποτέ να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. 
Εξασφάλισε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, τη στήριξε και τη στηρίζει με πίστη, ενθάρρυνε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανάπτυξη.
Κατέστησε την Ελλάδα κόμβο των Βαλκανίων και της Ευρώπης, αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της θέση.
Πολέμησε το λαϊκισμό και προέβαλε τις αρχές και τις αξίες της, ακόμη και τότε που αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, έκαναν ασύμφορες κοινωνικοποιήσεις και κοινωνική πολιτική με δανεικά. 
Η Νέα Δημοκρατία, έχει δικαιωθεί ιστορικά, για όλες τις μεγάλες επιλογές, που έκανε στην πάροδο
αυτών των 40 ετών.
Όλα αυτά βεβαίως, δεν οφείλονται στην τύχη, αλλά στο ότι η μεγάλη αυτή παράταξη, είχε στο τιμόνι της ηγέτες και στους κόλπους της σημαντικές προσωπικότητες.
Ηγετικές φυσιογνωμίες με όραμα για την πατρίδα, στόχους και ορθή πολιτική σκέψη. Η εξέλιξη της Ελλάδας, ήταν γι’ αυτούς μείζονος σημασίας. Πορεύτηκαν με τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
Κατέστησαν έτσι τη ΝΔ, μια παράταξη εγγυητή των πολιτικών εξελίξεων, της Ελλάδας και της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.
Αρχής γενομένης από τον Εθνάρχη και ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, τη Νέα Δημοκρατία υπηρέτησαν συνολικά 8 Πρόεδροι και βαδίζουμε ολοταχώς, για την εκλογή του 9ου νέου αρχηγού.
Μια διαδικασία αναπόφευκτη, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και των αποτελεσμάτων των εκλογικών αναμετρήσεων.
Αν και πιστεύω ότι πρέπει στο μέλλον, να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στον εκάστοτε αρχηγό, ο οποίος ηγείται την ώρα της ήττας και να μην τον αντιμετωπίζουμε με τόση ευκολία, ως εξιλαστήριο θύμα, διότι -επίσης πιστεύω- ότι οι μάχες συλλογικά κερδίζονται και συλλογικά χάνονται. 
Σ΄αυτή τη προεκλογική περίοδο, της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής του Προέδρου, που προσωπικά θεωρώ ότι κράτησε πολύ, ακούστηκαν διάφορα. 
Όπως, αν η ΝΔ, πρέπει να στραφεί προς το κέντρο, ή προς τα δεξιά. Τέτοιο δίλλημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Διότι, αυτό έχει αποσαφηνιστεί με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο από τον ιδρυτή της : «η Νέα Δημοκρατία, είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος- που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας- και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος. Και υπόσχεται: Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
Η κεντροδεξιά παράταξη της Ν.Δ. λοιπόν, ξεκινά από τις παρυφές της άκρας δεξιάς και φτάνει τις παρυφές της κοινοβουλευτικής αριστεράς.
Ακούστηκε επίσης, ότι είναι ένα ξεπερασμένο, παλιό κόμμα. Ο χρόνος και τα δεδομένα, έχουν διαψεύσει αυτή τη θεωρία. Διότι στην Ελλάδα η ΝΔ είναι η μόνη, που έχει επιδείξει θεσμική συνέχεια, αξιοσημείωτη αντοχή και οι ιδέες της έχουν επικρατήσει. Γι’ αυτό οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, αποδέχονται ότι σε μια κανονική χώρα, συνδυάζεται η ελευθερία με την κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως είναι γενικώς παραδεκτό, ότι η Ν.Δ. ενσωματώνει την ελληνική παράδοση σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμιστικό, ορθολογικό, με δημοκρατικές δομές και θεσμούς. 
Κάποιοι άλλοι, πολύ πρόχειρα, βιάστηκαν να κατηγορήσουν τη Ν.Δ., ότι απομακρύνθηκε από τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις και ότι χωρίς όραμα και πρόταση ελπίδας, υιοθέτησε το ρόλο του εντολοδόχου των δανειστών και του διαχειριστή . Σ’ αυτό αναγνωρίζω κάποιο δίκιο και ευθύνη της Ν.Δ., διότι πολλά πράγματα από την τελευταία συγκυβέρνηση, δεν εξηγήθηκαν και δεν επικοινωνήθηκαν με το σωστό τρόπο. Υποχρεώθηκε να επωμισθεί το βάρος των «μνημονιακών» πολιτικών, με αποτέλεσμα να εισπράξει την έντονη αντίδραση των πολιτών. 
Πλατιές κοινωνικές ομάδες, που παραδοσιακά ανήκαν στη Ν.Δ., αποκόπηκαν απ’ αυτή, διότι δεν έβλεπαν το κοινωνικό της πρόσωπο. Η Ν.Δ. δεν το αποποιήθηκε βέβαια ποτέ, αλλά προσηλώθηκε στην επίτευξη του στόχου της, δηλ. τήρηση των όρων για άμεση έξοδο από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στην Ε.Ε..
Το συνονθύλευμα δε των κατ΄ επίφαση αριστερών, των καιροσκόπων της πολιτικής και των διδακτόρων του λαϊκισμού, κοινώς ΣΥΡΙΖΑ, δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει την 4ετία, ώστε να αποκαταστήσει τις αδικίες και οι πολίτες να καρπωθούν τα θετικά της συγκυβέρνησης μετά τις μεγάλες θυσίες τους.
Σήμερα πολλές από τις αλήθειες δεν γίνονται αποδεχτές, ο αμείλικτος χρόνος όμως και η ιστορία θα τις αναδείξει. 
Τώρα προχωράμε στην εκλογή του νέου Προέδρου, με ζητούμενο τον καταλληλότερο. Τον αρχηγό που θα καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεσματική ως αντιπολίτευση και θα βάλει τα θεμέλια της επιστροφής της στην εξουσία, για την ανασυγκρότηση του τόπου, μετά τον γενικευμένο όλεθρο που ζει σήμερα.
Αυτόν, που θα ξανακτίσει την πυραμίδα με τις ιδεολογικές αρχές, την οργανωτική δομή και τον προγραμματικό λόγο της παράταξης. 
Αυτόν, που θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία, δύναμη σταθερότητας και προοπτικής, ώστε να οικοδομήσει από την αρχή, τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. 
Αυτόν, που θα εμπνεύσει τον υπέροχο κόσμο της ΝΔ, που επί 40 χρόνια παρέμεινε πιστός μαχητής δίπλα της. Θα εμπνεύσει όλους τους μετριοπαθείς πολίτες, τους νοικοκυραίους, τους νέους, τους πατριώτες.
Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, είναι ο μόνος πυλώνας σταθερότητας της δημοκρατίας μας. Η κοινωνία την κράτησε όρθια στις τελευταίες εκλογές. Η δική μας ευθύνη είναι να την κρατήσουμε ενωμένη και δυνατή. Είναι ευθύνη φυσικά κομματική αλλά πρωτίστως εθνική. 
Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.27
Δύση: 17.02
Πανσέληνος
1807
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Χίο.
1912
Σώμα Ελλήνων Ερυθροχιτώνων, υπό τον Αλέξανδρο Ρώμα, μετά από σφοδρή μάχη με τους Τούρκους, κυριεύει το ύψωμα Δρίσκος Ιωαννίνων.
1943
Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η γυναίκα μου έχει κουφαθεί!
 
Πάει ο σύζυγος στον γιατρό.
-Γιατρέ μου, πιστεύω πως η γυναίκα μου έχει κουφαθεί! Αλλά νομίζω πως δεν καταλαβαίνει το πρόβλημά της.
- Κοίτα, αν δε θέλει να έρθει εδώ για να την εξετάσω, μπορείς να κάνεις ένα απλό τεστ για να σιγουρευτούμε. Θα σταθείς πίσω της αρκετά μακριά και θα τη ρωτήσεις κάτι. Αν δεν απαντήσει, θα πλησιάσεις ένα βήμα και θα ξαναρωτήσεις. Θα συνεχίσεις έτσι μέχρι που να σε ακούσει και μετά θα έρθεις να μου πεις την απόσταση.
Ο σύζυγος επιστρέφει σπίτι, μπαίνει μέσα και βλέπει τη γυναίκα του να μαγειρεύει στην κουζίνα.
- Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Δεν ακούει τίποτε οπότε πλησιάζει και ξαναρωτάει. Τίποτε. Συνεχίζει να πλησιάζει και να ρωτάει ώσπου φτάνει ένα βήμα πίσω της.
- Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Και η γυναίκα του απαντάει:
- Για ενδέκατη φορά σου λέω: Γιουβαρλάκια!