Θετική σκέψη: Διεκδικήστε μια συναρπαστική ζωή

altΘετική σκέψη: Ο παράγοντας που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά σας.
Η θετική σκέψη είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται σαν άθλημα. Οσο περισσότερο εξασκούμαστε σε αυτήν τόσο καλύτεροι γινόμαστε.
Η θετική ψυχολογία έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Είναι η νέα τάση και ο λόγος της δημοφιλίας της είναι ότι στοχεύει στο να χτίζει ικανότητες και όχι στο να επιδιορθώνει ζημιές (μέθοδος που υιοθετούν οι περισσότερες παραδοσιακές ψυχολογικές προσεγγίσεις).Γιατί όμως κάποιος να θέλει να επενδύσει στη θετική σκέψη και να χτίσει πάνω στα θετικά του χαρακτηριστικά;
Θετική σκέψη = Παράγω θετικά συναισθήματα
Μέσω συγκεκριμένων διεργασιών (τεχνικές χαλάρωσης, ενασχόληση με δραστηριότητες που προσφέρουν ευχαρίστηση, εστίαση σε θετικές εμπειρίες και στην ανεύρεση θετικού νοήματος) παράγονται θετικά συναισθήματα και αυξάνονται οι θετικές πεποιθήσεις μου. Αυτά με βοηθούν να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες και να αναπτυχθώ προσωπικά μέσω της αξιοποίησης των δεξιοτήτων μου όπως η δημιουργικότητα, η προσαρμοστικότητα, η ακεραιότητα (να λέω αυτό που πιστεύω και να πιστεύω αυτό που λέω).
Επικεντρώνομαι στο καλό
Αντί να προσπαθώ να διορθώσω το κακό ή να εμμένω στις αρνητικές πλευρές της ζωής μου, επικεντρώνομαι στο καλό και στη βελτίωσή του και επιτυγχάνω τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ως γνωστόν, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Αν δεν επηρεάζομαι από την κατήφεια των άλλων και απαλλαγώ από τις γνώμες εκείνων που δεν με αφορούν είμαι πιο απελευθερωμένος και αποκτώ μια διευρυμένη οπτική στα πράγματα, η οποία με βοηθά να προχωρήσω μπροστά.
Κάνω συναρπαστικά πράγματα
Διακρίνω τα δυνατά μου στοιχεία, έχοντας όμως συνείδηση των αρνητικών μου. Ετσι τονώνω την αυτοπεποίθησή μου, αναδεικνύω τις διαφορετικές πλευρές των χαρισμάτων μου ώστε να μπορώ να αναπτυχθώ σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως να παγιδεύομαι από τις προσδοκίες μου. Αν διανύω τη ζωή μου κάνοντας συναρπαστικά πράγματα, ζω μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει. Το ίδιο συμβαίνει και αν οι καθημερινές μου δραστηριότητες αποτελούν πηγή ικανοποίησης και ευχαρίστησης. Αφοσιώνομαι σε πράγματα που μου αρέσουν και «χάνομαι» μέσα σε αυτά με ένα χάσιμο που με κάνει να νιώθω ότι έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου.
Mission possible
Αν πιστέψω κάτι πολύ και μετατρέψω το όραμά μου σε δράση, θα πραγματοποιηθεί. Τα παραδείγματα ανθρώπων που τα κατάφεραν πολλά! Αν νιώθω ότι έχω ισχυρή αίσθηση σκοπού, το λεγόμενο mission, ότι έχω δηλαδή μια συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσω και έχω ξεκάθαρους στόχους, τότε νιώθω ότι έχω ανακαλύψει ένα ικανοποιητικό νόημα ζωής και δεν περιφέρομαι άσκοπα. 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"