Ο ευάλωτος ψυχισμός του ισχυρού φύλου

altΗ αλλαγή των ρόλων που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες μεταξύ των δύο φύλων, έκανε τον άνδρα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες να χάσει ουσιαστικά τον προσανατολισμό του, επηρεάζοντας την ψυχική του ισορροπία και προκαλώντας διάφορες ψυχικές παθήσεις.Ζούμε σε μια εποχή που συντελούνται δραματικές εξελίξεις στην δομή της κοινωνίας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους, που αναγκαστικά έβαλαν τη γυναίκα στην παραγωγή, η γυναίκα μέσα σε διάστημα μιας μόλις γενιάς, έγινε οικονομικά ανεξάρτητη και ανταγωνιστική στον επαγγελματικό στίβο.
Παράλληλα η ανακάλυψη της αντισύλληψης, απελευθέρωσε την γυναίκα από την υποχρεωτική τεκνοποίηση. Τέλος η αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής, μείωσε την αξία της κληρονομικής πατρικής περιουσίας. Τα τρία αυτά ταυτόχρονα κοσμοϊστορικά γεγονότα, άλλαξαν άρδην την συσχέτιση των κοινωνικών ρόλων ανδρών και γυναικών.Ο άνδρας πλέον δεν είναι ο πατέρας αφέντης. Αναγκάζεται να ανταγωνίζεται την γυναίκα, ενώ έχει ανατραφεί για «βασιλικά» καθήκοντα. Ο «κανακάρης» που η μητέρα του τον μεγάλωσε σαν πρίγκιπα, διαπιστώνει ότι οφείλει κάθε στιγμή να αποδεικνύει την αξία του. Τόσο στον επαγγελματικό στίβο, όσο ακόμα και στο στίβο των σχέσεων των δύο φύλων. Η γυναίκα πλέον δεν είναι ένας παθητικός αποδέκτης, ένα θήραμα, προορισμένο για τον αξιότερο κυνηγό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»