Αλλεργική ρινίτιδα: Έξι τρόποι να την θέσετε υπό έλεγχο

altΗ αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα ενοχλητικό σύνολο συμπτωμάτων που εμφανίζεται με την έλευση της άνοιξης και ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων - Δείτε πώς να την αντιμετωπίσετε.Ο ερχομός της άνοιξης προκαλεί δύο ειδών σκέψεις και συναισθήματα: Από τη μια, οι περισσότερες ώρες με ηλιακό φως και η ανθισμένη φύση τονώνουν τη διάθεση και προκαλούν χαρά. Από την άλλη, αυτή η εποχή φέρνει μαζί της μεγάλες ποσότητες γύρης, «ξυπνώντας» τον εφιάλτη των αλλεργικών.
Για εκείνους, η άνοιξη ισοδυναμεί με φτέρνισμα, καταρροή και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.Υπολογίζεται ότι η αλλεργική ρινίτιδα επηρεάζει έως και το 42% των ανθρώπων, επιδρώντας αρνητικά στην ποιότητα ζωής και δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
Τι φταίει
Όταν ένα άτομο με αλλεργική ρινίτιδα έρχεται σε επαφή με ένα αλλεργιογόνο, όπως η γύρη, το ανοσοποιητικό σύστημα το αναγνωρίζει λανθασμένα ως απειλή και παράγει ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE), με στόχο να το εξουδετερώσει. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!