Εκδήλωση- αφιέρωμα στην υμνολογία του Αγίου Σεραφείμ και στην ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Φανάρι στις 7:30 μμ
Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θέλοντας να αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στην υμνολογία του Αγίου, Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 7:30 μμ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, τόπο μαρτυρίου του Αγίου.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, θέλοντας να συμβάλουν ακόμη στην ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας (Βυζαντινό Κάστρο, Μουσείο Γεωργίου Καραϊσκάκη κ.α.) και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου και την Τοπική Κοινότητα Φαναρίου, πραγματοποιούν μία σημαντική εκδήλωση με επίκεντρο τον Πολιούχο Άγιο Σεραφείμ.
Στην εκδήλωση θα προλογίσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος και θα ψάλλει ύμνους η Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας (1948-2020) του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτου Δημητρίου Καταραχιά.
Οι Ύμνοι που θα παρουσιαστούν είναι μελοποιήσεις του Μακαριστού Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Δασκάλου και Χοράρχου Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη.
Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος π. Νεκτάριος Καλύβας θα προλογήσει τους ύμνους που θα ψάλει η Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας.
Τη μοναδική αυτή εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί επισκέπτες - προσκυνητές από διάφορα μέρη.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 19.45
Σελήνη
3 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.