«Γλώσσα, Ηθική και Ιδεολογία στα ΜΜΕ»

Το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι εκδόσεις Πεδίο, οργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού τόμου «Γλώσσα, Ηθική και Ιδεολογία στα ΜΜΕ», που επιμελήθηκαν οι κ.κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας και Δημήτρης Βαρδαβάς, απόφοιτος Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών λόγου και φιλοσοφίας Πανεπιστημίων Λάνκαστερ και  Κίνγκστον.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 9 το βράδυ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Σοφία Ιορδανίδου, Αν. Καθηγήτρια Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος «Advanced Media Institute», εκδότρια του περιοδικού Δημοσιογραφία,Νίκος Ξυδάκης, Δημοσιογράφος, πρ. Αν. Υπουργός Πολιτισμού και Αν. Υπουργός Εξωτερικών,Κωνσταντίνος Σαμπάνης, Γλωσσολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής - διδάσκων Πανεπιστημίου Βοσπόρου, Μαρία Δεναξά, Δημοσιογράφοςκαι οι επιμελητές του τόμου.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Μαρίνος Πουργούρης, Πρόεδρος Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου, Αικατερίνη Πλακίτση, Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ζωή Γαβριηλίδου,  Αντιπρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Γιώργος Καψάλης, τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Μαριάννα Κατσογιάννου, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για εγγραφή και λήψη συνδέσμου παρακολούθησης, εδώ:

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJEucOGrqDkpHNM7Cp7tY9TtqNUm4bgz4hz3

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.