4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

(4th International Dance Festival Disability) - Movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues

Το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) ξεκινά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο Μουζάκι με την πραγματοποίηση movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου.

Το εργαστήρι έχει τίτλο “AND…here I am” και απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς, χορευτές, ερμηνευτές και γενικά λάτρεις της κίνησης με ή χωρίς αναπηρία. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/10, ώρα 6.00μ.μ στο Mouzaki Palace, με βεβαίωση παρακολούθησης. Δήλωση συμμετοχής ως 29/10.
Σύντομη παρουσίαση του εργαστηρίου από τον Bruno Rodrigues
“Με τα χρόνια προσπαθούσα πάντα να ορίσω με πιο συγκεκριμένο τρόπο τι κάνω και πώς το κάνω και αυτός ο δρόμος είχε δυσκολίες. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το ορίσεις όταν έχεις βιώσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Μια εμπειρία κοινής χρήσης χορού/ κίνησης από όλους, για όλους και με όλους και με όλα, τουλάχιστον τα πάντα μου ή τι σημαίνει για μένα τώρα. Αυτή τη στιγμή γράφω αυτήν τη σύνοψη που είναι ήδη διαφορετική από τη στιγμή που κάποιος διαβάζει.
Αυτό θα είναι κοινή χρήση, με βάση τις δημιουργικές διαδικασίες που έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ. Θα είναι μια παγκόσμια μοιρασιά στην εξερεύνηση για αυτοσχεδιασμό και χορογραφία. Η βύθιση του σώματος στη δική του κίνηση και έκφραση ως εργαλείο καλλιτεχνικής επικοινωνίας.
Αυτό το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους τους ερμηνευτές, ηθοποιούς, χορευτές, άτομα που εξασκούνται σε μαθήματα χορού κ.λπ.”
Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την 8η Διεπιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τέχνης στην αντιμετώπιση του άγχους», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/10, ώρα 12.00μ.μ. στο Παυσίλυπο, και τις Παραστάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, την Κυριακή 31/10/2020 και ώρα 11.30π.μ., στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας με είσοδο ελεύθερη. Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/4th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Κυριακής 31/10 στο site της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ www.dryadesenplo.gr/4th-idfd. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Όλοι Μαζί», οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία και το εργαστήρι φυσικοθεραπείας IASSIS Φυτιλής Θωμάς.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα
Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 19.07
Πρώτο Τέταρτο
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.