Γεμάτη Μουσική και Χορό η 4η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα

Ποια συγκροτήματα συμμετέχουν

Το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Μανιταριού, που θα διοργανωθεί στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα είναι πλούσιο όχι μόνο σε δράσεις αλλά και σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος οι Υπεύθυνοι του Μουσείου προγραμμάτισαν συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:15, η γνωστή σε όλους μας λαϊκοδημοτική ορχήστρα «Παναγιώτη Ζωσιμά», που φημίζεται για το κέφι και τη διασκέδαση που προσφέρει, θα παίξει για τους φίλους των μανιταριών τραγούδια από ένα μεγάλο ρεπερτόριο, που θα μας θυμίσουν πολλές περιοχές της χώρας μας, αλλά και πολλά γνωστά λαϊκά τραγούδια.
Την ορχήστρα θα πλαισιώνει με χορευτικά δρώμενα ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να γίνει ο βασικός συντελεστής όχι μόνο στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και σε αυτά πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας.
Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, η αυλαία ανοίγει στις 21:15, με τους «The Teasers», ένα συγκρότημα από τα Τρίκαλα, με ρετρό-swing διάθεση, που θα ξεσηκώσουν το κοινό διασκευάζοντας γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Τους Teasers, θα πλαισιώσει το «Χορός & Έκφραση» της Δήμητρας Κανάτα, από την Καλαμπάκα. Η καταξιωμένη και ταλαντούχα Δήμητρα Κανάτα διδάσκει διάφορα είδη κλασσικού και σύγχρονου χορού, στη αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σχολή της και μαζί με την ομάδα της δημιουργούν ένα φανταστικό αποτέλεσμα.
Στις 22:30, σειρά τη σκυτάλη παίρνουν οι «Manitarock». Στους Μανιταrock συμμετέχουν οι: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δέσποινα Κλεισιάρη, Στέλιος Κώττας και Δήμος Κωνσταντινίδης. Ονομάστηκαν έτσι γιατί όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι μανιταρόφιλοι και κατά καιρούς συμμετείχαν σε ροκ μπάντες. Ο Γιώργος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και η Δέσποινα γραμματέας στο ίδιο σύλλογο και παίζουν αφιλοκερδώς σε όλες τις μανιταροεκδηλώσεις, όπου καλούνται, εντός και εκτός Ελλάδας. Η θεματογραφία του συγκροτήματος αφορά κυρίως την παραδοσιακή μουσική (Ηπείρου, Θράκης, Ιωνίας, Πόντου, Grecia Salentina, Βαλκανίων) αλλά και το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χωρίς να λείπουν και εκτελέσεις ή διασκευές ροκ τραγουδιών. Τους Manitarock, θα συνοδεύει ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων.
Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, η αυλαία της Γιορτής θα πέσει με τον «Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων», στις 11:00πμ, όπου θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με χορούς από κάθε γωνιά της.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"