Μεγάλο ρεσιτάλ ιταλικής μουσικής στην Καρδίτσα

ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΥΨΙΦΩΝΕΣ MARGHERITA RISPOLI, CANDIDA CALABRESE, ILARIA SICIGNANO

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου Ιανουαρίου 2020 στις 8.00 το βράδυ  
             
Μια εντυπωσιακή και σπάνια Συναυλία Ιταλικής Μουσικής με τρεις σπουδαίες Ιταλίδες Υψίφωνες Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano επί της σκηνής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στις 8.00 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Είναι μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα να συνυπάρχουν επί σκηνής τρεις(3) διακεκριμένες, Ιταλίδες Υψίφωνες με αξιόλογη καριέρα στην Ιταλία και το Εξωτερικό, αντιγράφοντας τους τρεις (3) διάσημους τενόρους( Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο). Αυτή η σπάνια συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο για την Ελληνική Μουσική ζωή.
Πρόκειται για ένα σημαντικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό  γεγονός με διεθνή απήχηση και πολλαπλά μηνύματα για το πώς ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική αναδεικνύουν σημαντικά μηνύματα που αφορούν την πνευματική, εκπαιδευτική αλλά και την τουριστική ανάδειξη ενός τόπου.
Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και είναι η πρώτη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για το 2020.
Η συναυλία των τριών  διακεκριμένων Ιταλίδων  σοπράνο Margherita Rispoli, Candida Calabrese και Ilaria Sicignano  σε συνοδεία πιάνου με τον Καθηγητή και Μαέστρο Raffaele Desiderio , θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.  
Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας θα μπορέσουν  να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι της Καρδίτσας  εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι,  και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή.
Οι διακεκριμένες υψίφωνες θα ερμηνεύσουν έργα και άριες σημαντικών συνθετών της Ιταλικής Μουσικής Φιλολογίας και συγκεκριμένα των: F.Cilea, G.Verdi, G.Puccini,  F.Lehar, G.Donizetti, F.P.Tosti, L.Dalla, και E.Di. Capua.
Στη διοργάνωση συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας),  ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου  και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και διευθυντών Χορωδίας.
Την Συναυλία θα παρουσιάσει μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.
Η Συναυλία πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που διαθέτει μεγάλο πιάνο με ουρά και θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"