Μια μεγάλη βραδιά opera gala στην Καρδίτσα

ME ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣIΔΑ ΥΨΙΦΩΝΟ ANASTASIJA HOLZ
Το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Παυσίλυπο


Μια σημαντική βραδιά Όπερας επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με μία καταπληκτική υψίφωνο σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 9.30 το βράδυ στο Παυσίλυπο. Η διακεκριμένη Λευκορωσίδα υψίφωνος Anastasija Holz, θα εμφανιστεί σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών που περιλαμβάνει άριες γνωστών συνθετών όπως των Βέρντι, Ροσσίνι, Πουτσίνι, Μπιζέ, Ρότα, Τσαικόφσκι, Ραχμάνινωφ και άλλων.

Στο πιάνο θα την συνοδεύσει η πιανίστρια Dobrila Miljkovic.
Πρόκειται για μια εξαιρετική βραδυά με μια από τις νέες,ανερχόμενες,σημαντικές φωνές της όπερας με μεγάλη διεθνή παρουσία που συνδυάζει μεγάλη διεθνή καριέρα ως τραγουδίστρια όπερας αλλά παράλληλα είναι και μια Πανεπιστημιακή καθηγήτρια.
Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει είναι εξαιρετικό και θα αναδείξει τις μεγάλες φωνητικές και ερμηνευτικές της δυνατότητες.
Σήμερα το Παυσίλυπο γίνεται το κέντρο μιας σπάνιας οπερατικής βραδυάς πολύ υψηλού επιπέδου.
Ο Νομός Καρδίτσας έχει πρωτοπορήσει πανελλαδικά, ξεκινώντας την πολιτιστική και μουσική δράση από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συναυλιών με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η Παρασκευή 28 Μαΐου, ήταν η μέρα που το ιστορικό 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας άνοιξε τις εκδηλώσεις του και μάλιστα με ξένους καλλιτέχνες.
Ήτανη πρώτη μέρα του ανοίγματος των συναυλιών σε ένα Διεθνές επαρχιακό Φεστιβάλ που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ήθος, ύφος και συνέπεια, ο οποίος φέτος περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις κάθε είδους, αφιερωμένες ειδικά στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Ειδικότερα, η Καρδίτσα δρομολογεί πάλι πολύ σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις συμβάλλοντας στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου με παρουσιαστή πάντα τον κορυφαίο Αλέξη Κωστάλα.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσκαλεί τους Καρδιτσιώτες να παρευρεθούν στη μοναδική αυτή βραδυά όπερας, που θα γίνει σε ένα όμορφο και δροσερό περιβάλλον, στην καρδιά του καλοκαιριού, στον ανοιχτό χώροτου Παυσίλυπου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας λόγω COVID-19.
Η παρουσία της διακεκριμένης Λευκορωσίδας υψιφώνου Anastasjia Holz αποτελεί ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονόςγια την Καρδίτσακαι μια ευκαιρία για τους φιλόμουσους και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της όπερας να απολαύσουν μια πολύ υψηλού επιπέδου εκδήλωση.
Το φετινό 39o ΔιεθνέςΦεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος, από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου,του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας,την υποστήριξητης Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Την OPERA GALA με την διακεκριμένη Λευκορωσίδα υψίφωνο Anastasjia Holz , παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.
Η βραδυά όπερας θα αρχίσει απόψε στις 9.30 το βράδυ και προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα 2441075440 και 2441042896.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"