Πανόραμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

«Σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για την κοινωνία και την οικονομία, κάνουμε αντίσταση ποιότητας μέσα από τον πολιτισμό, ώστε η κοινωνία να παραμείνει στη φυσική της ισορροπία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκε  το αναβαθμισμένο πρόγραμμα  εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας 2022  και ακόμη 11 ανοιχτές  πολιτιστικές εκδηλώσεις  που διοργανώνει η Περιφέρεια στην Π.Ε. Καρδίτσας σε συνεργασία με Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς.

«Χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εισιτήριο, προβάλλουμε τον τόπο μας και  δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξανασυναντηθούν, να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν, να επανασυνδεθούν με τις μικρές χαρές που  κάνουν τη ζωή μεγάλη, μέσα από τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης, της επαφής με τη φύση και της ανθρώπινης επικοινωνίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Καρδίτσας διοργανώνονται:
-Το Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας επιστρέφει δυναμικά μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημικής κρίσης, επιστρέφει με ασφάλεια και  με ένα ξεχωριστό, πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων - θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις για παιδιά- με δωρεάν είσοδο, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου,   σε πόλεις και τοπικές κοινότητες της Καρδίτσας, με επίκεντρο τις λίμνες Πλαστήρα, Σμοκόβου, Στεφανιάδας.

- 15ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών της Πίνδου στην Τριφύλλα Κλειτσού Αγράφων.  Το Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στους αγώνες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: ΑΓΡΑΦΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1821 - 2022 και στο έτος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

-Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, με  χορούς και τραγούδια της περιοχής και από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και  τον  Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης.

- Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην Αργιθεάτισσα Γυναίκα, στο Φουντωτό Ανατολικής Αργιθέας τον Αύγουστο 2022. Περιλαμβάνει αναπαράσταση της ζωής της Αργιθεάτισσας γυναίκας, παραδοσιακούς χορούς της Αργιθέας και απαγγελία ποιημάτων για την Αργιθεάτισσα γυναίκα. Συνδιοργανώνεται από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Αργιθέας.

- Εκδηλώσεις - Δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς – Μούχας, τον  Αύγουστο 2022  με  παραδοσιακή μουσική,  τραγούδια και  χορούς του τόπου, καθώς και  επετειακές δράσεις αθλητισμού αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανιάς - Μούχας.

- Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας, τον Αύγουστο 2022. Πρόκειται για πολιτιστικό δρώμενο που κάθε χρόνο  προσελκύει νέους και πολλούς επισκέπτες. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον  Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρακότρυπας.

- Γιορτή Αντιφωνικού Τραγουδιού, στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα, τον Αύγουστο 2022. Πρόκειται για γιορτή πολιτισμού στην οποία  συμμετέχουν χορωδίες από χωριά της Θεσσαλίας με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. Τα τραγούδια  καταγράφονται, ηχογραφούνται και κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή. Πρόκειται για μουσικό υλικό που εμπλουτίζει κάθε χρόνο το «Αρχείο Δημοτικής Μουσικής» και έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Σύλλογος Μορφοβουνιτών ν. Καρδίτσας.

- Εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς, με θέμα ΚΡΑΝΙΩΤΙΚΑ 2022,  τον Αύγουστο. Περιλαμβάνονται παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς.

- Εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρείας Μουσικών και Χορευτικών Μελετών “Νικολαος Πλαστηρας” με τίτλο Φανουρεια 2022,  στην Καρδίτσα τον Αύγουστο. Πρόκειται για εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, στην οποία τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές θα συνοδεύσουν την εικόνα του Αγίου Φανουρίου κατά την περιφορά στη συνοικία των Καμινάδων και στη συνέχεια θα δώσουν χορευτική παράσταση στην πλατεία των Καμινάδων. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ”.

- Διεθνές Φεστιβάλ Μενελαϊδια 2022,  στην Καρδίτσα τον Αύγουστο. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας, αφού αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή της και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Βασική θεματολογία της εκδήλωσης είναι το αφιέρωμα στον απόδημο ελληνισμό. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας “ΜΕΝΕΛΑΪΣ”.

- Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτελοπούλας, τον Αύγουστο, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Συλλόγου με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και διάφορα δρώμενα. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτελοπούλας.

- Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης, με θέμα «Ταξιδεύοντας στην παράδοση», στα τέλη Αυγούστου -αρχές Σεπτεμβρίου, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.  Συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας  και τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης  προβάλλουν ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
28 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"