"Πήλιο" το... πολυμορφικό

Επιλέγουμε τα καλύτερα του Πηλίου για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή, που τα έχει όλα: και βουνό και θάλασσα. Από τις παραλίες μέχρι τα ορεινά, το βουνό των Κενταύρων αποδεικνύεται σταθερή αξία στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Κεντρικής Ελλάδας.


ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Με περισσότερα από 30 χωριά και οικισμούς, το βουνό των Κενταύρων μοιάζει ανεξάντλητο. Τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά χωριά είναι η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια, η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα και η Βυζίτσα, ενώ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, τόσο λόγω της φύσης όσο και λόγω της αρχιτεκτονικής τους, και πολλά από τα μικρότερα: ο Αγιος Λαυρέντιος, οι Μηλιές, ο Αγιος Γεώργιος Νηλείας, οι Αφέτες, το Μούρεσι, ο Κισσός. Μια αλλιώτικη, πηλιορείτικη διαδρομή, όμως, είναι και αυτή που καταλήγει στη μυτούλα του Παγασητικού, στο Τρίκερι, περνώντας από τα παραθαλάσσια και πολύ γραφικά παραλιακά χωριά Χόρτο και Μηλίνα. Κάθε γωνιά του Πηλίου κρύβει μοναδικά τοπία, φιλόξενους κατοίκους και πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Το κεντρικό Πήλιο έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας με το Βόλο, το ανατολικό ατενίζει το Αιγαίο και βουτάει στα καταγάλανα νερά του, ενώ το δυτικό και το νότιο λιγότερο τουριστικές διαδρομές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο «trans.kathimerini.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"