Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για θαλάσσια σπορ

Αποκομμένα από τις βορειοδυτικές ακτές της Σκωτίας, τα Νησιά Σάμερ (Summer Isles) είναι η γη της επαγγελίας για όσους αγαπούν την κωπηλασία στη θάλασσα. Με μοναδικούς κατοίκους τα θαλασσοπούλια και τις φώκιες, αυτά τα άγριας ομορφιάς νησιά έχουν σπήλαια, παραλίες με λευκή άμμο και θεωρούνται ο Νο 1 προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ, κάτω από τις κορυφές των Χάιλαντς. Ωστόσο για να ζήσετε αυτή την τουριστική εμπειρία η φυσική σας κατάσταση πρέπει να είναι από μέτρια και άνω, ενώ βασικό επίσης είναι να έχετε και λίγη εμπειρία.

Σέρφινγκ:Λανθαρότε, Ισπανία
Είναι το ανατολικότερο από τα Κανάρια Νησιά, με σταθερά κύματα και θερμοκρασία μέσα στη θάλασσα που φθάνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και τον χειμώνα. Εκεί βρίσκεται η Πλάγια Φαμάρα, μια παραλία έξι χιλιομέτρων, με μαλακή άμμο, μοναδική για σέρφινγκ. Τα μαθήματα στην τοπική σχολή για αρχαρίους και προχωρημένους κοστίζουν 45 ευρώ την ημέρα. Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει περίπου 250 ευρώ για έξι νύχτες.

Γουιντσέρφινγκ:Αλακάτι, Τουρκία
Το χωριό Αλακάτι είναι μια μεσογειακή πόλη στις δυτικές ακτές της Τουρκίας. Οι σταθεροί άνεμοι πνέουν για περίπου 300 ημέρες τον χρόνο και αυτό κάνει την περιοχή ιδανικό μέρος τόσο για αρχάριους σέρφερ όσο και για εξάσκηση επαγγελματιών. Τα ρηχά νερά και οι ήπιοι πρωινοί άνεμοι προσφέρονται ακόμη και για την εκπαίδευση παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες στο "tanea.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"