4 μέρη της Ελλάδας για να αποχαιρετήσετε το χειμώνα

altΛίγη παγωνιά ακόμη, χειμερινό τοπίο, φύση, χωριά και παράδοση είναι όλα αυτά που χρειάζεστε για να αποχαιρετήσετε τον ελληνικό χειμώνα, πριν έρθει η άνοιξη κι αρχίσει να μας αναστατώνει για άλλους προορισμούς.
Πακετάρετε τα «χοντρά» σας ρούχα και κάντε μια τελευταία χειμωνιάτικη απόδραση σε 4 ομορφιές της Ελλάδας.

Ζαγοροχώρια: απόδραση στην καρδιά της Ηπείρου  Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 46 γραφικά χωριά, διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου, αρκούν για να σας φτιάξουν… σκηνικό. Φτιαγμένα σε πανέμορφες τοποθεσίες, ανάμεσα σε πεύκα και έλατα, σε ένα από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα της Ευρώπης, τα  Ζαγοροχώρια  έχουν μοναδική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια, απέραντες δασικές εκτάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να νιώσει ότι ζει σε ένα παράλληλο, φυσικό περιβάλλον, πολύ διαφορετικό από αυτό της πόλης. Αν και όλα τα χωριά είναι πανέμορφα, μην παραλείψετε να περάσετε από το Μονοδένδρι και τα στενά δρομάκια του, όπου κυριαρχεί η πέτρα, και να φτάσετε στο φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, η όμορφη Αρίστη, οι Κήποι στην καρδιά του Ζαγορίου και το παραδοσιακό Δίλοφο αποτελούν μερικά μόνο από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στην περιοχή και αν είστε φίλοι των δραστηριοτήτων, σας περιμένει πλήθος μονοπατιών για trekking από το Μονοδένδρι στο Βίκο, από το Βίκο στο Πάπιγκο κ.ά. Στο χωριό Βοβούσα μπορείτε να κάνετε και παρατήρηση πτηνών, καθώς βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Βάλια Κάλντα και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Δρακόλιμνη, μια από τις 3 αλπικές λίμνες της Πίνδου, στην οποία, σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους, κάποτε κατοικούσαν… δράκοι. Αν κάτι τέτοιο σας τρομάζει και δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμη από το Game of Thrones, προτιμήστε να δώσετε λίγη… χαρά στους γευστικούς σας κάλυκες, με τις νοστιμότατες παραδοσιακές πίτες και το ντόπιο, γλυκό κρασί.
 Πήλιο: αυθεντικός χειμώνας σε υψόμετρο  Μερικά μόλις χιλιόμετρα από το πολυσύχναστο λιμάνι του Βόλου, το μυθικό  Πήλιο  , που σύμφωνα με τη μυθολογία φιλοξενούσε τους Κένταυρους, διαθέτει 24 πανέμορφα χωριά και δεκάδες οικισμούς, έτοιμους να χαρίσουν όμορφες χειμερινές εικόνες στο ταξίδι σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "msn" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.43
Σελήνη
16 ημερών
641
Θάνατος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Γ΄. Στον θρόνο τον διαδέχεται ο 15χρονος αδελφός του Ηρακλεωνάς.
1453
Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής προτείνει στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη.
1825
Ο Ιμπραήμ πασάς επιστρέφει στο Νεόκαστρο και την Μεθώνη.
1878
Υπογράφεται συμφωνία με την οποία η Τουρκία παραχωρεί την Κύπρο στην Αγγλία.
1919
Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού απελευθερώνει το Αξάριο.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φεύγουν από την Κρήτη και μεταβαίνουν στην Αίγυπτο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"