Στα Παραδουνάβια χωριά στην καμπή του Δούναβη

1η ΜΕΡΑ:  ΒΟΛΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 02.00 π. μ. από το Δημαρχείο του Βόλου,   και ώρα 03.00 από τη Λάρισα, από το Δημ. Ωδείο της Λάρισας για την πενθήμερη οδική εκδρομή στη Βουδαπέστη και στη Βιέννη.  Ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών – Θεσ      /νίκης και διαμέσου Σκοπίων, Σερβίας και με τις ανάλογες υποχρεωτικές στάσεις στα σύνορα της κάθε χώρας για τον έλεγχο των διαβατηρίων, φτάνουμε στην  πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  και ελεύθερος χρόνος για κάποιες πρώτες ματιές, δείπνο - διανυχτέρευση.    
2η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ                                                                         
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση, ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφτούμε και θα δούμε την   πλατεία των Ηρώων,με το μνημείο της Χιλιετηρίδας,τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ,την λεωφόρο της δημοκρατίας., όπου  θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτήρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ κοινοβούλιο και θα περάσουμε στην Βούδα από την γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων.Στο λόφο του Γκέλερτ, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και Πέστης,θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, Τσιταντέλλα.Θα τελειώσουμε την ξενάγησή μας με πανοραμικές ματιές  στο γραφικό νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ θα έχουμε εναλλακτικές προτάσεις για ανάλογα ψυχαγωγικά ενδιαφέροντα ,διαν/ση
3η ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη της μουσικής την Βιέννη.Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε τη Ριγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο,την Όπερα,τα ανάκτορα Χόφεμπουργκ,το Κοινοβούλιο,το Δημαρχείο,τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας,το αριστούργημα του Σένμπρουν  και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο, διαν/ση.
4η ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ημερήσια εκδρομή μας κατά μήκος στην καμπή  του Δούναβη θα περάσουμε από το μικρό παραδοσιακό χωριό του Αγίου Ανδρέα (γνωστό και σαν χωριό των καλών τεχνών) όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο της γλύπτριας Κόβατς και την Ορθόδοξη εκκλησία. Στο Εστεργκομ,την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας,θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό της και την πινακοθήκη. Επιστροφή στην Βουδαπέστη και αποχαιρετιστήρια βραδιά. Δείπνο,διαν/ση
5η ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ                                                      
Ημέρα επιστροφής σήμερα και η αναχώρηση μας για την Ελλάδα θα είναι και πάλι πολύ πρωί. Έτσι το πρωινό μας θα το πάρουμε σε πακέτο μαζί μας. Ακολουθώντας και πάλι την ίδια διαδρομή και περνώντας  τα σύνορα των κρατών που διασχίσαμε την πρώτη ημέρα του ταξιδιού μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για τον έλεγχο των διαβατηρίων φθάνουμε στη Χώρα μας  πλημμυρισμένοι από εγκάρδια συναισθήματα και τις καλύτερες εντυπώσεις…..

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 280 €. ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ 
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 100 € επιπλέον – Παιδιά  2 – 11 ετών που θα κοιμηθούνε μαζί με τους  γονείς τους ( - 15% έκπτωση ) 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
1.Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του Γραφείου μας
2.Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* μέσα στην πόλη
3.Τις περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
4.Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
5.Ημιδιατροφή πρωινό (μπουφές) και δείπνο ή γεύμα
6.Τοπικό ξεναγό ελληνόφωνο
7.Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Τα επιπλέον γεύματα ,ποτά, φιλοδωρήματα,  τηλεφωνήματα, εισόδους,  αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, Την κρουαζιέρα στον    ποταμό Δούναβη, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή   .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ - ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗ-  ΦΙΟΣ  ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥ.

Stamos tours                                          
ΓΡΑΦΕΙΑ:ΜΑΝΩΛΑΚΗ   13-15  
ΤΗΛ.(2410)252.634-251.543-258.228FAX:(2410)251.543

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"