Ειδήσεις

Χατζής Ηλίας: "Οι παθογένειες του Ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου"

Μετά από τα τελευταία δραματικά γεγονότα που ταλανίζουν το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ( παράγοντες, ποδοσφαιριστές , αθλητική ηγεσία κλπ), ασχολούνται με την βιτρίνα και τίποτα άλλο. Όλοι βλέπουν το δένδρο και έχουν ξεχάσει το δάσος.
Κανείς δεν ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με τους διοικούντες του.

Κανείς δεν ασχολείται με την βάση του αθλήματος, στην οποία τα προβλήματα είναι τεράστια και αποτελούν τη ρίζα του κακού.
Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για ορισμένες από τις παθογένειες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παίρνοντας αφορμή από όσα συμβαίνουν στο τοπικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας.
Όλοι μα όλοι θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στη βιτρίνα του αθλήματος, που είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά προφανώς κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι τα τοπικά πρωταθλήματα διέπονται από διαφορετικούς κανονισμούς και προκηρύξεις πρωταθλημάτων. Κανονισμούς που γίνονται ανάλογα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα κάθε προέδρου ένωσης.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι για να κάνει ένσταση μια ερασιτεχνική ομάδα Γ’ κατηγορίας θέλει παράβολο 500 ευρώ στην Καρδίτσα και σε άλλη ένωση όπως η μεγαλύτερη των Αθηνών να θέλει 30 ευρώ.
Αποτέλεσμα; Oι πλαστοπροσωπίες να πάνε σύννεφο. Γιατί αυτό δεν θεραπεύτηκε όταν στάλθηκε η προκήρυξη για έγκριση;
Σιγά μην ασχολούνταν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ με τα ανδραγαθήματα του φίλου της. Έτσι βολεύει τον πρόεδρο, έτσι διαμορφώνει καταστάσεις για να έχει τον πλήρη έλεγχο.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει να εναρμονίσει τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ με τους νόμους που διέπουν το ελληνικό κράτος. Καταπέλτης ο τακτικός δικαστής του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, εισηγείται τιμωρία δύο ετών απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας και πρόστιμο το μεγαλύτερο για ερασιτέχνη παράγοντα, γιατί το αδίκημα της πλαστογραφίας έχει τελεσθεί, αλλά το δικαστικό τμήμα της ίδιας Επιτροπής δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος γιατί το αδίκημα έχει παραγραφεί, επειδή έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την τέλεσή του. Όμως για την ποινική δικαιοσύνη η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και θα δικαστεί παρά τις συνεχείς αναβολές.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει εάν τιμολόγια της ΕΠΟ μπαίνουν στον απολογισμό της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπαίνει στην ουσία, γιατί παραγράφηκε το αδίκημα αφού πέρασαν τρία χρόνια.
Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να προσφύγεις στην ποινική δικαιοσύνη γιατί θίγεται το αυτοδιοίκητο, που προστατεύει τους πλαστογράφους. Κάνε λοιπόν κατάχρηση, κρύψου για τρία χρόνια και όλα καλά!
Κανέναν δεν ενδιαφέρει πως λειτουργούν οι πειθαρχικές επιτροπές των Ενώσεων.
Ποδοσφαιριστής την στιγμή που αποβάλλεται από τον διαιτητή, τον καταγγέλλει για παραβάσεις του ποινικού κώδικα, και δεν συγκινείται κανείς γιατί το σωματείο δεν είναι της δικής μας επιρροής.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι , για να πάρεις οποιοδήποτε έγγραφο από την ΕΠΣΚ ( πρακτικό κλπ) , πρέπει να καταφύγεις στον εισαγγελικό λειτουργό.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει πως λειτουργεί η διαιτησία στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι παρεμβάσεις δίνουν και παίρνουν. Διαιτητής και μάλιστα φέρελπις, χτυπήθηκε και έπεσε αναίσθητος, διέκοψε το παιγνίδι άλλα μετά από λίγο βγήκε από τα αποδυτήρια και το συνέχισε γιατί βλέπετε η υπαίτια ομάδα ήταν του πρώην ταμία της ΕΠΣ και δεν έπρεπε να τιμωρηθεί. Αυτός ο διαιτητής πλέον έμαθε ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια των «ισχυρών» και αύριο θα κάνει το ίδιο και στη μεγάλη κατηγορία που θα διαιτητεύσει!
Κανέναν δεν ενδιαφέρει ότι με το εκλογικό σύστημα που ισχύει, το 50% των ομάδων δεν εκπροσωπούνται στην ΕΕ των ΕΠΣ( βλέπε ΕΠΣΚ, στις τελευταίες εκλογές της οποίας το αποτέλεσμα ήταν 40- 36 και… 4 άκυρα).
Καλά και ωραία όσα δημοσιοποιείτε Κε πρόεδρε της ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την βελτίωση του ποδοσφαίρου. Έχετε τις καλύτερες των προθέσεων. Θεσμοθετήστε όμως πρώτα κανόνες στα χαμηλά και μην αφήνετε κάθε άσχετο που βρέθηκε κάποια στιγμή σε θέση ισχύος να λυμαίνεται τον χώρο.
Ενδιαφερθείτε κύριοι των Ενώσεων, να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες για να λειτουργούν όλες οι Ενώσεις ενιαία και με ίδιους κανονισμούς και να μην κάνει ο κάθε ΕΠΙΤΗΔΙΟΣ πρόεδρος ότι θέλει.

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"