Ειδήσεις

Χατζής Ηλίας*: Ανοιχτή επιστολή

Στον απόηχο του ΤΕΛΙΚΟΥ της ΝΤΡΟΠΗΣ, στον απόηχο του ΤΕΛΙΚΟΥ των ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ και μετά από όλα τα τραγελαφικά που συνέβησαν, συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιθυμώ διακαώς να εκφράσω ορισμένες σκέψεις μου, σε σχέση με τη διαιτησία και αποκλειστικά γι αυτήν, αφού, εάν κάποιος επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα του τελικού, θα έπρεπε να συγγράψει βιβλίο που θα γινόταν ανάρπαστο παγκοσμίως.

Κύριοι της κατ΄ όνομα μόνο πλέον τα παθήματα δεν σας έγιναν μαθήματα? Πόσο πιο κάτω μπορεί να πάτε ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ και επιμένετε στις ανορθόδοξες και καταδικασμένες στη συνείδηση όλων τακτικές σας? Τι προσφέρατε στη διαιτησία 30 χρόνια που την έχετε αιχμάλωτη?? Σε τι την βελτιώσατε?? Μήπως ότι πλέον και σε αγώνες Β΄ Εθνικής σφυρίζουν ξένοι διαιτητές ενώ οι Έλληνες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές της κατηγορίας αυτής παραμένουν απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα??
Μετά τις αλήστου μνήμης γνωματεύσεις και διατάγματα του κ. Κουρίδη το 2009-2010 , που στην κυριολεξία αποτελείωσαν την ελληνική διαιτησία και την οδήγησαν στη σημερινή χαώδη κατάσταση, έγινε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και των υπερεθνικών ομοσπονδιών, για ένα καλό, αξιόπιστο ποδόσφαιρο, για μια καλή και αξιόπιστη διαιτησία. Η συμφωνία αυτή αποτυπώθηκε σε ολιστική μελέτη που συνεχώς πάει στον κάλαθο των αχρήστων από την πλευρά της ΕΠΟ που θεωρεί τον εαυτό της υπέρτερο της πολιτικής ηγεσίας και των διεθνών ομοσπονδιών. Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι στις τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ η Ένωση διαιτητών εξαφανίζεται, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον αναγνωρισμένη Ένωση από το πρωτοδικείο , που έτσι έκανε πράξη το περιεχόμενο της συμφωνημένης ολιστικής μελέτης . Με έκπληξη επίσης πληροφορούμαστε δήλωση του επερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ, κου Μπαλτάκου ότι . Άποψη ήδη παρωχημένη και καταδικασμένη. Αλήθεια πότε κε ΜΠΑΛΤΆΚΟ, επερχόμενε ολετήρα της ήδη σφαγιασθείσας διαιτησίας , ΣΧΗΜΑΤΊΣΑΤΕ ΆΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΟΙΌΝ? Μήπως από κάποιους που έχουν την τιμή να διοικούν 6(!!!!) σωματεία και επιχαίρουν γι αυτό?? (για τα 6 σωματεία δεν το λέω εγώ αλλά άλλος πρόεδρος ένωσης). Κε Μπαλτάκο προέρχεστε από το ΜΠΑΣΚΕΤ. Μπορείτε να μας πείτε εάν εκεί υπάρχει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ (ΟΔΚΕ)? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ? Εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα: Η διοίκηση της Ένωσης διαιτητών (εάν υπάρχει) γιατί σιωπά και δεν βρίσκεται στα κάγκελα?
Η κατ΄όνομα πλέον Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια εφαρμογής των νόμων και δυστυχώς αυτό συμβαίνει με την ανησυχητική ανοχή και εκκωφαντική σιωπή της πολιτείας. Κε υπουργέ, κε ΑΥΓΕΝΆΚΗ ξεκινήσατε με τους ΚΑΛΎΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΎΣ.. ΒΆΛΑΤΕ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΆ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ και γι αυτό λοιδορηθήκατε από ορισμένους που νομίζουν, εντελώς λανθασμένα, ότι είναι το Α και το Ω στο δύσμοιρο, όπως το κατάντησαν, Ελληνικό Ποδόσφαιρο. .Περιφρονούν ΝΟΜΟΥΣ, ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ , τη συντεταγμένη ΠΟΛΙΤΕΊΑ και εκβιάζουν λέγοντας , ότι θα έχει πολιτικό κόστος το κόμμα σας, λες και ανήκουν μόνο αυτοί και όχι άλλοι.
Κε ΥΠΟΥΡΓΈ σταματήστε αυτούς που νομίζουν ότι είναι στη χώρα μας, αυτόνομο δηλαδή κρατίδιο που δεν τελεί υπό τη διακυβέρνηση της νόμιμης κυβέρνησης και υπό τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αλήθεια, εσείς που αποτελείτε το ΔΣ της ΕΠΟ δεν πήρατε καν είδηση τι συνέβη στον τελικό? Ισοπεδώθηκαν κανονισμοί παιδιάς, πειθαρχικοί κανόνες, κανόνες δεοντολογίας και η χώρα μας από πλευράς διαιτησίας και όχι μόνο έπιασε πάτο. Ο μόνος δρόμος είναι να συνεργαστείτε με τους διαιτητές για ένα καλύτερο αύριο για μια καλή και αξιόπιστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Πώς μπορεί όμως το ποδόσφαιρο και η διαιτησία του να προσδοκά ένα καλύτερο αύριο όταν αυτοί που διοργάνωσαν τον τελικό της ντροπής , μόνοι αυτοί, εθελοτυφλώντας και αποκομμένοι από τη φίλαθλη κοινή γνώμη αλληλοσυγχαίρονται και επαίρονται ότι η διοργάνωση του τελικού ήταν η καλύτερη που έγινε ποτέ?? Αλλού βρίσκονταν?? Μια λέξη είναι αρκετή: ΕΛΕΟΣ.

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ S/L
KARDITSA 25-5-2022

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.