Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα στο τοπικό ποδόσφαιρο

του Δομήνικου Βερίλλη

Διαβάζουν τις τελευταίες μέρες οι φίλαθλοι της Καρδίτσας τις ειδήσεις και τα σχόλια για τα «κατορθώματα» της προηγουμένης διοίκησης της Αναγέννησης. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη για τη στάση και τις αρνητικές ενέργειες σε βάρος της ομάδας. Αλλά πρέπει καμιά φορά να μην πιάνουμε τα άκρα, αλλά να διδασκόμαστε από τα παθήματα. Να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Πολύ συχνά εδώ στο νομό μας και ιδιαίτερα στην πόλη της Καρδίτσας αντί να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις προσπαθούμε σώνει και καλά, οπωσδήποτε, να βρούμε σωτήρες εκτός της Καρδίτσας. Δεν γνωρίζουν, ίσως αρκετοί ότι στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε απόστολοι οι οποίοι θα σώσουν τον τόπο μας. Δεν είναι δε, τυχαίο ότι σχεδόν σε όλους τους τομείς δεν αναδεικνύονται στην Καρδίτσα άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.
Μερικές φορές μάλιστα «ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου». Υποδέχθηκαν ορισμένοι, εδώ στην πόλη μας, την προηγούμενη διοίκηση όχι απλά με μία θετική διάθεση στήριξης (όπως έπρεπε να γίνει) αλλά σαν τους σωτήρες που ήλθαν με έναν και μοναδικό σκοπό να σώσουν το τοπικό ποδόσφαιρο.
Δεν δίστασαν μάλιστα, ίσως για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αλλά και να κρύψουν τις αδυναμίες της τότε διοίκησης να βρουν και τον εύκολο στόχο την τότε Δημοτική Αρχή.
Δηλαδή ανθρώπους που ενώ δεν είχαν καμία άμεση και τυπική σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στήριζαν το τοπικό ποδόσφαιρο όσο καμία άλλη Δημοτική Αρχή, σε ολόκληρη τη χώρα. Όχι μόνο δεν παρουσιαζόταν η τεράστια επιτυχής προσπάθεια που κάναμε κάτω από δύσκολες συνθήκες για τις αθλητικές υποδομές (λες και τότε δεν ήταν χρεωμένος ο Δήμος Καρδίτσας) και τη στήριξη της ομάδας αλλά πολλές φορές δεν παρουσίαζαν την αυτονόητη και γνωστή σε αυτούς αλήθεια.
Καμία αναφορά στη μεγάλη στήριξη του Δήμου στην Αναγέννηση και το τεράστιο έργο.
Κυρίως όμως καμία κριτική στην τότε διοίκηση, ούτε καν κάποια επιφύλαξη!
Τώρα «βγαίνουν όλα στη φόρα», ενώ τότε υποτίθεται όλα ήταν ιδανικά.Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"