Ένα σπουδαίο φιλικό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη(18/1) στο Δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας. Αντίπαλοι η Εθνική ομάδα γυναικών και η γυναικεία ομάδα της Ακαδημίας Ελπίδες, που αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Ο  τεχνικός της Εθνικής ομάδας Βαγγέλης Κουτσάκης παραχώρησε την Τρίτη συνέντευξη Τύπου και μίλησε τόσο για το φιλικό, όσο και για το το γυναικείο ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Ο κ. Κουτσάκης αφού ευχαρίστησε την τοπική Ενωση για την φιλοξενία (παρών στη συνέντευξη ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης κ. Μανώλης Παλάσκας) αναφέρθηκε στα βήματα βελτίωσης που έγιναν και γίνονται για το γυναικείο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

«Στα πλαίσια της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνουν βήματα βελτίωσης και να κάνουμε το γυναίκειο ποδόσφαιρο πιο ανταγωνιστικό. Εγώ επέμενα να ταξιδέψουμε στην επαρχία. Μετά από κλήρωση θα δώσουμε φιλικό παιχνίδι με την Καρδίτσα, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Βόλο και την Χαλκίδα. Η ομάδα θα δώσει άλλα σαράντα φιλικά παιχνίδια σε όλη την Ελλάδα με στόχο να προβάλλουμε το άθλημα. Εδώ στην Καρδίτσα είναι λίγο πιο μπροστά στο κομμάτι της οργάνωσης και της προβολής. Αν σε όλη την Ελλάδα ήταν έτσι τότε τα βήματα θα γίνονταν πιο γρήγορα. Ο σκοπός είναι να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο ήταν ταμπού και συνάντησα πολλές δυσκολίες. Μιλούσα με τους γονείς και βρέθηκα πολλές φορές μπροστά σε κλειστές πόρτες. Τώρα πλέον  μου τηλεφωνούν και θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Έχουμε ποιότητα που όμως δεν αρκεί. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα αλλά και την ποσότητα μέσα από την οποία θα έρθει περισσότερη βελτίωση. Σε πολλές χώρες το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πιο ανταγωνιστικό από το ανδρικό. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Μέσα από αυτές τις ενέργειες που γίνονται πιστεύω πως ο στόχος θα επιτευχθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην 50η θέση παγκοσμίως  θέλουμε να πάμε στην 30η  και αυτό θα γίνει αν τα βήματα μας είναι σωστά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να ανεβούμε επίπεδο. Μεγαλώνοντας την ποσότητα θα βελτιωθεί και η ποιότητα και αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό».
Σε ότι αφορά την γυναικεία ομάδα της Ακαδημίας ο κ. Κουτσάκης τόνισε: «Συγχαρητήρια στις Ελπίδες που είναι η έκπληξη της φετινής χρονιάς στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Είναι ζωντανή ομάδα και έχει δουλέψει πολύ και μέσα από δουλειά θα αποκτήσει και άλλα πράγματα που λείπουν».
Για το παιχνίδι με την Εθνική μίλησε και ο προπονητής της Ακαδημίας Ελπίδες κ. Δημήτρης Κουτσονάσιος. Ο κ. Κουτσονάσιος τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που η Εθνική ομάδα των γυναικών που βρίσκεται στην Καρδίτσα φιλοξενούμενη της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ευχαριστούμε την ΕΠΣ Καρδίτσας και την ΕΠΟ για την τιμή που μας γίνεται. Είναι η πιο σημαντική εκδήλωση της ΟΥΕΦΑ και είναι προβολή για την Καρδίτσα. Το τελευταίο διάστημα η ΕΠΟ με τους προπονητές της Εθνικής έχουν καταφέρει να παρακολουθούν όλες τις αθλήτριες και να είναι σε όλα τα γήπεδα. Είναι διπλή χαρά για μας που κάνουμε και εμείς φέτος μια καλή πορεία. Έχουμε και εμείς μια αθλήτρια τη Σοφία Κόγκουλη που είναι μέλος της Εθνικής ενώ έχουμε και νεαρά κορίτσια που συμμετέχουν σε άλλες ομάδες της Εθνικής.
Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας και για την πόλη της Καρδίτσας που ακούγεται στο πανελλήνιο. Καλώ όλο τον κόσμο στο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα για να δουν πόσο όμορφο και ανταγωνιστικό είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο. Η αναμέτρηση με την Εθνική θα είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Η Εθνική έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο».

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
10 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.