Ειδήσεις

Θεσσαλία

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Καρδίτσα και Σοφάδες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για συντήρηση, θα γίνουν σήμερα 1/4 από 7:00 πμ  έως 3:00 μμ στους Σοφάδες.

Αναλυτικά: Διακοπή ηλεκ/σης στις τ.κ Κυψέλης, Μασχολουρίου και Π.Κιερίου καθώς και σε αρδευτικα, Φ/Β και κτ.μονάδες αυτών των περιοχών .

Περισσότερα...

Δημοπρατείται η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας

Aπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας και περιλαμβάνει εργασίες εκσκαφών, κατασκευής δικτύου σωλήνων αποστράγγισης γηπέδου, τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, κατασκευής δικτύου απορροής ομβρίων  υδάτων, κατασκευής περίφραξης και τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού.

Περισσότερα...

Ξεκινούν μετά το Πάσχα οι εργασίες για την κατασκευή του πολυχώρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

altΟ Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο

Την σύμβαση για την κατασκευή του χώρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Καρδίτσας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος μαζί με τον ανάδοχο του έργου παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σβερώνη. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 771.675 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Περισσότερα...

Σημαντική διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων- Θάνος Σκάρλος: «Μας κάνατε υπερήφανους»

altΜας κάνατε υπερήφανους» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος απευθυνόμενος στους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων  για τη σημαντικότατη διάκριση που κατέκτησαν   στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO HELLAS.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30/3, την ομάδα ρομποτικής που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Ηλεκτρολογίας και έχει τίτλο « Σοφάδες – Έξυπνη Πόλη».epal1

Περισσότερα...

Εκδήλωση βράβευσης αθλητών από το Δήμο Καρδίτσας και το ΔΟΠΑΚ

Την Κυριακή στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου

Εκδήλωση βράβευσης αθλητών, αθλητριών, προπονητών και συλλόγων που διακρίθηκαν το 2022 σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΚ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και θα γίνει στο χώρο του αναψυκτηρίου στο Παυσίλυπο, την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. Ειδικότερα οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα βραβευτούν είναι οι παρακάτω:

Περισσότερα...

Εστίαση σε «έξυπνες» δράσεις συνεργασιών με κοινωνικό αποτύπωμα

altΣτο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027 από την ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και υπό το συντονισμό της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κας Ρογγανάκη Αγλαΐας (Λία) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς και δομές του Κοινωνικού τομέαστις28/3/2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης

altΕυρεία σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου και του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ.
Κωνσταντίνου Γκόλτσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο Σοφάδων με θέμα τις εισηγήσεις για υποβάθμιση σχολικών μονάδων και τη διασπορά των μαθητών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ Αθ. Παππάς, Γ. Τσιώτας και Αθ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, καθώς και Διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων οι σχολικές μονάδες επηρεάζονται από τις εισηγήσεις. 

Περισσότερα...

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους

Ο Δήμος Καρδίτσας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους-εταίρους θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Περισσότερα...

Κ. Τσιάρας: Εξασφαλίστηκε το ποσό για τη μελέτη στεγανοποίησης της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας

Με το ποσό των 10.000 ευρώ, χρηματοδοτείται η μελέτη για τη στεγανοποίηση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.
Το Υπουργείο πολιτισμού ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, για την εκπόνηση μελετών ιστορικών μνημείων.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή και ώρα 18:00 η ώρα του Δημότη στο Δήμο Καρδίτσας

Την Παρασκευή 31/3/23 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαδικασία που έθεσε σε εφαρμογή η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Στη διαδικασία οι δημότες του Δήμου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους στο email: oradimoti@dimoskarditsas.gov.gr και να πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται από το δήμαρχο ή τους αρμόδιους αντιδημάρχους!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 378

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Σελήνη
11 ημερών
334 π.Χ.
Διάβασις του Ελλησπόντου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1081
Ο Αλέξιος Κομνηνός ανεβαίνει στον θρόνο, αφού εκθρόνισε τον Νικηφόρο Βοτανειάτη με επανάσταση.
1821
Ο τουρκικός όχλος της Κωνσταντινουπόλεως σφάζει Έλληνες στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.
1822
Αποφασίζεται με νόμο η σύσταση μικτού Συντάγματος Τακτικού Στρατού.
1854
Έναρξη της Επαναστάσεως στην Χαλκιδική από τον Συνταγματάρχη Τσάμη Καρατάσο.
1947
Θάνατος του Βασιλέως Γεωργίου Β΄.
1955
Αρχίζει ο ένοπλος Απελευθερωτικός Αγώνας του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"