Ειδήσεις

Θεσσαλία

Πέρασε από την Καρδίτσα η “φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας”

altΜήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλαν το πρωί του Σαββάτου 15/9 από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα...

Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Προγράμματος (ΤΕΒΑ) στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας θα προχωρήσει σε διανομή προϊόντων (οπωρολαχανικών, ειδών βασικής υλικής συνδρομής και ειδών παντοπωλείου), στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Περισσότερα...

18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας: Ημερίδα με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

altΟ ρόλος, ο τρόπος λειτουργίας και τα οφέλη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει, από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου, στο άλσος του Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Περισσότερα...

“Αυλαία” στις εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” του Δήμου Καρδίτσας

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 20.30 - Συναυλία του μουσικού σχήματος “Οκτάηχο” στην πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος “Οκτάηχο” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στην πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Δήμος Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Γιορτή η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το Δήμο Καρδίτσας

altΣυμμετέχει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων, αλλά και μόνιμες παρεμβάσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών στην χρήση του ποδηλάτου και την πεζοπορία για τις αστικές μετακινήσεις τους

Γιορτή θα αποτελέσει για το Δήμο Καρδίτσας η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς, προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, συνοδευόμενα και από μόνιμες παρεμβάσεις με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών στην χρήση του ποδηλάτου και γενικότερα στην επιλογή βιώσιμων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ασφάλεια.

Περισσότερα...

Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο της 18ης Οικολογικής Γιορτής

altΑυτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας (Ηρ. Πολυτεχνείου 3, τρίτος όροφος), και ώρα 10:00 το πρωί.

Περισσότερα...

Ρούλα Νιάκα: Όλα ήταν προαποφασισμένα για το OPEN MALL

altΤι απάντησε στον Δήμαρχο Καρδίτσας η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Του Γιώργου Μπανάτσα


«Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα που προτείνει η δημοτική αρχή Καρδίτσας για τη δημιουργία ενός ανοικτού εμπορικού κέντρου ( OPEN MALL) επειδή όλα ήταν προαποφασισμένα». Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρούλα Νιάκα.

Περισσότερα...

Σε «λίφτινγκ» του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια

Στη βελτίωση και αποκατάσταση σημείων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Φ. Αλεξάκος: Λογικές ΚΚΕ ακολουθεί ο Εμπορικός Σύλλογος σε σχέση με το OPENMALL

Τι είπε μιλώντας  στο Ράδιο Παλμός  για τη λειτουργία των σχολείων

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Πάνω από το 90% των επιχειρήσεων από το ύψος της ALPHA Bank μέχρι και την Αρνη έχουν ήδη ανταποκριθεί στο πρόγραμμα OPEN MALL που προωθούμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο». Αυτό υπογράμμισε χθες μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γιώργο Μπανάτσα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.

Περισσότερα...

Συλλογή σχολικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας

altΕν όψη της έναρξης της σχολικής χρονιάς συλλέγουμε σχολικά είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας για να δοθούν σε μαθητές που είναι σε ευάλωτη κατάσταση.
Η συλλογή των ειδών γίνεται από 12/9 έως και 19/9 ώρες 8:00-14:00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (κτίριο πρώην 1ου Λυκείου).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 203

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 19.31
Σελήνη
9 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"