Ειδήσεις

Θεσσαλία

Έπιασαν δουλειά τα μεικτά κλιμάκια για τις εκτιμήσεις ζημιών στην αγροτική παραγωγή

altΚ. Αγοραστός: Χρειάζεται ταχύτητα και δικαιοσύνη

Για το εκτιμητικό έργο των 32 μεικτών κλιμακίων που συγκροτήθηκαν από γεωπόνους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΛΓΑ και του ΓΕΩΤΕΕ για την καταγραφή των ζημιών στον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα...

Ισχυρό μήνυμα νίκης για τον Βασίλη Τσιάκο

altΈκλεισε ο κύκλος των επισκέψεων στις Κοινότητες της Καρδίτσας

Την Κυριακή  ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος επισκέφτηκε  Καροπλέσι, Καστανιά – Μούχα και Πρόδρομο, Μυρίνη, Μακρυχώρι  – εντυπωσιακές σε όγκο οι συγκεντρώσεις

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο κύκλος των  επισκέψεων στις Τοπικές Κοινότητες για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» καθώς το πρωί ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος βρέθηκε διαδοχικά στο Καροπλέσι και την Καστανιά ενώ επισκέφτηκε και τον οικισμό της Μούχας. Στο Καροπλέσι τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Γιαννουσά Γιαννούλα Γεωργία, Γιαννουσά Καλλιόπη, Γιαννουσά Μαριάνθη, Γιάτσιος Δημήτριος, Κουτσομπάνη Μαίρη, Σούφλας Νικόλαος και Χαραλάμπου Γεώργιος. Ακολούθησε επίσκεψη στην Τ.Κ. Καστανιάς και στον οικισμό της Μούχας  όπου τον υποδέχθηκαν ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ. Ι. Γεροντόπουλος και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Βασιάκου Δήμητρα, Γεράκη Ζιάκανου Χριστίνα,  Δεληγιώργης Δημήτριος και Νικολάου Γεώργιος. Με τους υποψηφίους και τους κατοίκους που ήταν παρόντες μετά την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος. 

Περισσότερα...

Επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε συνοικίες της Καρδίτσας μήκους 17,5 χιλιομέτρων

altΤην σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε χθες ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Β. Τσιάκος

Ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε τρεις συνοικίες της Καρδίτσας προωθεί η ΔΕΥΑΚ Καρδίτσας. Πρόκειται για το έργο της «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 952.530,63€.

Περισσότερα...

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή για τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο

alt-Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων
-Το Σάββατο επισκέφτηκε Καταφύγι, Αμπελικό και Καρδιτσομαγούλα – εντυπωσιακές σε όγκο οι συγκεντρώσεις


Ολοκληρώνεται σταδιακά ο κύκλος των επισκέψεων στις Τοπικές Κοινότητες για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμαρχος βρέθηκε διαδοχικά σε άλλες τρείς Κοινότητες του Δήμου μας: Καταφύγι, Αμπελικό και Καρδιτσομαγούλα υποδέχθηκαν ζεστά και με μεγάλη συμμετοχή, τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο. Αρχικά επισκέφτηκε το Καταφύγι όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Ακρίβος Βασίλειος, Γερούκης Λάμπρος, Καραβασίλη Σωτηρία, Ράπτη Παναγιώτα και Στεργιόπουλος Φώτης.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και τον καθαρισμό ρεμάτων-ποταμών

altΑπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχείς, τιτάνιες και σε πείσμα των δυσκολιών είναι οι προσπάθειες των μηχανημάτων και του προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σήμερα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας , την απομάκρυνση φερτών υλικών από δρόμους, τους καθαρισμούς γεφυρών, ποταμών, ρεμάτων, την αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων.

Περισσότερα...

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή για τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο

altΕίναι το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι των χωριών

Την Παρασκευή  επισκέφτηκε Πτελοπούλα, Μέλισσα, Σταυρό και Αγ. Θεόδωρο

Άλλος ένας εξαιρετικός κύκλος επισκέψεων για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής καθώς έγιναν επισκέψεις διαδοχικά σε τέσσερις Κοινότητες του Δήμου μας: Πτελοπούλα, Μέλισσα, Σταυρός και Αγ. Θεόδωρος υποδέχθηκαν ζεστά και με μεγάλη συμμετοχή,  τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο. Το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε στην Πτελοπούλα όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Βαρλάγκας Βασίλειος, και Καραγιάννη Αικατερίνη. 

Περισσότερα...

Παράταση των επιδομάτων ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας &Αμεα του Δήμου Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι:
Υπεγράφη και προωθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση κοινή υπουργική απόφαση, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (κακοκαιρία Daniel), με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επιδόματος Στέγασης στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα για δύο (2) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Οκτώβριο 2023 για την επανένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Προτάσεις και μέτρα για βοήθεια προς μαθητές και φοιτητές από τον Δήμο Παλαμά

altΚλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη επισκέφτηκε τον Παλαμά και διάφορες σχολικές μονάδες και είδε προβλήματα και θέματα που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα της κακοκαιρίας ΄΄Daniel΄΄. Ο Υπουργός συνομιλώντας με τον δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου αλλά και με εκπαιδευτικούς και γονείς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ΄΄έχω χρέος να υιοθετήσω τα σχολεία του Δήμου σας΄΄ και για τον λόγο αυτό εξήγγειλε μέτρα που πολλά από αυτά υλοποιήθηκαν άμεσα.

Περισσότερα...

Θερμή υποδοχή στις Τ.Κ. για τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο

altΤην Παρασκευή επισκέφτηκε Αγιοπηγή, Ρούσσο και Καλλίθηρο

Μήνυμα νίκης για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο έρχεται από κάθε χωριό του Δήμου. Ο Δήμαρχος μετά τη διακοπή των επισκέψεων από την προηγούμενη Δευτέρα καθώς προτεραιότητά του ήταν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας Elias, συνεχίζει τις περιοδείες του στις κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, λόγω των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων και της εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 394

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.26
Δύση: 18.07
Σελήνη
19 ημερών
1675
Επτακόσιοι Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική.
1821
Ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνει και πυρπολεί την Ισσό Βοιωτίας και τη Μονή Αγίου Μελετίου.
1822
Νικηφόρος μάχη στον Αποκόρωνα Χανίων.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων.
1922
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στη Μαγνησία της Ιωνίας.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν 82 Έλληνες στην Ήπειρο.
1955
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός στρατάρχης Χάρντινγκ και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης.
1958
Οι Βρετανοί σκοτώνουν αμάχους Κυπρίους σε επιδρομή στην Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"