Ειδήσεις

Θεσσαλία

Το 34ο ΠΦΕΘ Καρδίτσας τίμησε την ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου

Τη σπουδαία ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου τίμησε το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.
Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Χρήστος Σιάφκος που μέσα από τις ερωτήσεις του κατάφερε και ξεδίπλωσε πολλές πτυχές της προσωπικότητάς της.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία της στο «Ελεύθερο Θέατρο» όπου μαζί με το Σταμάτη Φασούλη υπήρξαν βασικά μέλη του από τις απαρχές του.

Περισσότερα...

Το 34ο ΠΦΕΘ Καρδίτσας τίμησε τον εικαστικό Κώστα Τσόκλη

Τον διεθνώς καταξιωμένο εικαστικό Κώστα Τσόκλη τίμησε το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Στη ζωή και το έργο του κορυφαίου αυτού καλλιτέχνη αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εικαστικός Θανάσης Λάλας χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους ελάχιστους ουσιαστικούς εκπροσώπους της Τέχνης.

Περισσότερα...

Επιχορήγηση Κ.Γ. Καρδίτσας- Κ.Αγοραστός: Στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες θύματα έκφυλης βίας

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη της πράξης στο Πρόγραμμα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Περισσότερα...

Αποκαθίσταται η καταστροφή που υπέστη ο δρόμος Μητρόπολη - Μεσενικόλα

Επίσκεψη του Δημάρχου Πλαστήρα και του προέδρου Μεσενικόλα στον Αντιπεριφερειάρχη

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεσενικόλα κ. Αναστάσιο Καλλιά. Ο κ. Τσιαντής συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου Μητρόπολης - Μεσενικόλα (από την παλαιά όδευση) μετά τις ζημιές που υπέστη από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Περισσότερα...

34ο Π.Φ.Ε.Θ.Κ.: Εντυπωσίασε η συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Λ.Θάνο και ερμηνευτή τον Στ.Σιόλα

altΜε μία ξεχωριστή συναυλία του μουσικοσυνθέτη Λουκά Θάνου και ερμηνευτή τον Σταύρο Σιόλα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα...

Προχωρά το προπονητήριο της "Αναγέννησης" (video)

altΤη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακίνητου 35,8  στρεμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας (περιοχή αγροκτήματος Καρδιτσομαγούλας) με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Άθλησης Πόλης και Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού υπέγραψε σήμερα  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, από κοινού με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Περισσότερα...

Γεωργία ακριβείας και συστημάτων νέων τεχνολογιών στην Καρδίτσα (video)

•Ν. Παππάς: «Η τεχνολογία της ευφυούς γεωργίας υφίσταται ήδη, δεν είναι στα χαρτιά. Κατά την πιλοτική εφαρμογή της έχει διαπιστωθεί πως μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων και μείωση του κόστους παραγωγής έως 30-45%. Πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαναστατική αλλαγή στον τρόπο που καλλιεργείται η γη».
•Βαγγέλης Αποστόλου: «Αν συνδυάσουμε τον αγροτικό τομέα με την καινοτομία και την τεχνολογία θα έχουμε κάνει τεράστια βήματα. Αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”, σήμερα γίνονται πράξη»

Περισσότερα...

Δυναμικά συνεχίζεται το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση του κόσμου κάθε βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο προκειμένου να παρακολουθήσει το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα...

Γεωργία ακριβείας στη Καρδίτσα - Προχωρά το προπονητήριο της "Αναγέννησης" (video)

altΟλοκληρώθηκε το μεσημέρι η επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου στην Καρδίτσα που αποτελούνταν από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά. Αρχικά το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους τοπικούς βουλευτές,τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο επισκέφθηκε το χώρο δίπλα από το Μουσικό Σχολείο ο οποίος παραχωρείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να κατασκευάσει προπονητήριο για την ερασιτεχνική Αναγέννηση αλλά και για τη νεολαία της περιοχής.

Περισσότερα...

Δύο νέα συνολικού προϋπολογισμού 252.786,89 ευρώ για την ΠΕ Καρδίτσας

Ξεκινούν στο προσεχές διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 252.786,89 ευρώ είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 189

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.39
Δύση: 18.34
Σελήνη
2 ημερών
1821
Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου διοικητού Καλαβρύτων.
1926
Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών.
1936
Πεθαίνει στην Γαλλία ο Ελευθέριος Βενιζέλοςς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.