Ειδήσεις

Στις πρώτες θέσεις η Καρδίτσα στις πανελλήνιες εξετάσεις

Στις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, βρίσκεται η Καρδίτσα, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των μαθητών της, αλλά και τη συστηματική δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στο χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ότι αφορά το μέσο όρο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη θετική κατεύθυνση η Καρδίτσα βρίσκεται στην 3η θέση πανελλαδικά. Σε ότι αφορά την Τεχνική κατεύθυνση βρίσκεται στην 16η θέση και σε ότι αφορά τη θεωρητική κατεύθυνση βρίσκεται στη 18η. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία αφού θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι επιτυχίες αυτές προέρχονται από ένα μικρό σχετικά νομό ο οποίος σαφώς έχει λιγότερες εκπαιδευτικές υποδομές, σε σχέση με περιοχές όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όμως τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν με τον πιο καθαρό τρόπο πως όταν γίνεται συστηματική δουλειά οι κόποι ανταμείβονται.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»