Ειδήσεις

Τα έργα ανέγερσης σχολικών κτιρίων επισκέφτηκε ο Β. Τσιάκος

Δίνουμε μάχη για να προχωρήσουν τα έργα και να απορροφήσουμε κονδύλια τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Τα έργα ανέγερσής δυο νέων κτιρίων, για τη στέγαση του 1ο λυκείου και του 18ο Δημ. Σχολείου, επισκέφτηκε χθες συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Β. Τσιάκος. Ο κ Τσιάκος ζήτησε ενημέρωση από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών. Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά, ζήτησε να υπάρξει άμεσα επιτάχυνση των εργασιών, ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος. Επίσης επισήμανε στον ανάδοχο, πως οι πιστώσεις καθώς προέρχονται από το ΕΣΠΑ είναι εξασφαλισμένες και θα πρέπει να απορροφηθούν το ταχύτερο δυνατόν.
«Επισκέφτηκα αυτά τα δυο έργα σήμερα, για να διαπιστώσω την πρόοδο των εργασιών. Είναι ξεκάθαρη επιλογή του Περιφερειάρχη κ Αγοραστού, να αυξήσουμε όσο γίνεται την απορρόφηση των κονδυλιών του ΕΣΠΑ, γιατί αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην τοπική ανάπτυξη. Με την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων που είδα σήμερα, κατ’ αρχήν θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα για δυο μεγάλα σχολεία της πόλης. Έτσι οι μαθητές θα αποκτήσουν νέες κτιριακές υποδομές. Από την άλλη πλευρά θα απορροφηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ το μεγαλύτερο μέρος των οποίων,  θα «πέσουν» στην τοπική αγορά. Φυσικά θα πρέπει να τονίσω ότι για την κατασκευή αυτών των έργων, απασχολείται ανθρώπινο δυναμικό και αυτό είναι πολύτιμο στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε. Για αυτό θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα συγκεκριμένα αλλά και όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω ΕΣΠΑ, για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε στο τέλος της επίσκεψης του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»