Ειδήσεις

Ιατρικός: Αποκαλύφθηκε κύκλωμα παρά- νομης συνταγο- γράφησης ναρκωτικών

Σχετικά με την αποκάλυψη του κυκλώματος συνταγογραφήσεως ναρκωτικών επιθεμάτων με την χρήση πλαστών ή κλεμμένων ιατρικών βεβαιώσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης αποφάσισε ομόφωνα: 1)Συγχαίρουμε τον συνάδελφο κ. Αναστασίου Γεώργιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης, χάρη στην πρωτοβουλία και τις άμεσες ενέργειες του οποίου, άρχισε η αποκάλυψη του μεγάλης εμβέλειας παράνομου κυκλώματος.
2)Συγχαίρουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την άμεση και αποτελεσματική της αντίδραση.
3)Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η υπόθεση από μερίδα του τοπικού Τύπου, η οποία με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους διασύρει και στοχοποιεί γιατρό ως ένοχο, ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική αφού οι γιατροί υπήρξαν όχι ένοχοι αλλά θύματα των μελών της σπείρας, τα οποία παραπλανώντας τους επετύγχαναν την έκδοση συνταγών. Αντίθετα, ο Τύπος όφειλε και οφείλει να εξάρει τον ρόλο των γιατρών και των αστυνομικών της Καρδίτσας στην εξάρθρωση του κυκλώματος που δεν εκτείνεται μόνο στο νομό μας.
4)Οφείλουμε να επισημάνουμε και να καταγγείλουμε την ανεπάρκεια του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είναι απόλυτα ανοχύρωτο σε κάθε είδους κακόβουλες ενέργειες, όντας αργό και δύσχρηστο, μη διαθέτοντας εσωτερικό έλεγχο υπερσυνταγογράφησης αλλά και μη επιτρέποντας στο γιατρό να ελέγξει χωρίς συγκατάθεση τις προηγούμενες συνταγές του ασθενούς, γεγονός το οποίο εκτός από ακούσιες παράνομες συνταγογραφήσεις μπορεί να έχει και τραγικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.
5)Μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη και εφ’ όσον δεν υπάρχουν αποδείξεις περί του αντιθέτου, δεν θεωρούμε πως οι εξαπατηθέντες ιατροί είναι ένοχοι παραβάσεως της Ιατρικής Δεοντολογίας αλλά αντίθετα πιστεύουμε πως υπήρξαν οι ίδιοι θύματα απάτης της οποίας την έκταση προς το παρόν αγνοούμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"