Ειδήσεις

Ευθύνη του Νοσοκομείου η σύνδεση των Π.Ι. στο internet για ηλεκτρονικές συνταγές

Ενημέρωση του Δήμου Καρδίτσας προς τους δημότες

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και όλης της χώρας και για την ορθή ενημέρωση των δημοτών μας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής: Την αποκλειστική ευθύνη για την εξασφάλιση σύνδεσης στο internet, καθώς  και του αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού όλων των Περιφερειακών Ιατρείων  για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με το υπ’ αριθμ. 1842/16.2.2012 έγγραφο ζητήθηκε από το Δήμο μας να εξετάσει τη δυνατότητα εγκατάστασης ευρυζωνικής σύνδεσης σε όλα τα σημεία συνταγογράφησης των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου μας, προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση εφαρμογή του συστήματος.
Ο Δήμος Καρδίτσας, -αν και αναρμόδιος- στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που επιδιώκει με όλους τους φορείς και προκειμένου να μην υποστούν οι δημότες του τις συνέπειες της αδυναμίας του Υπουργείου να διασφαλίσει εγκαίρως όλες τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εφαρμογή και λειτουργία του νέου συστήματος, εξέτασε το αίτημα του Νοσοκομείου και με το υπ’ αριθμ. 4848/8.3.2012 έγγραφό του ενημέρωσε τη Διοίκησή του ότι μπορεί άμεσα να γίνει η διασύνδεση από τις Υπηρεσίες μας σε 5 εξυπηρετούμενα ιατρεία στις Τοπικές Κοινότητες: Μητρόπολης, Γεωργικού, Καλλιθήρου, Μακρυχωρίου και Μυρίνης διευκρινίζοντας ότι ως Δήμος μπορεί να παρέχει μόνο την καλωδιακή υποδομή και όχι τον μηχανογραφικό εξοπλισμό (υπολογιστή, εκτυπωτή).
Ανάλογη ήταν και η απάντηση που δόθηκε από το Δήμο μας σε σχετικά αιτήματα των Τοπικών Συμβουλίων Αρτεσιανού και Αγίου Γεωργίου.
Σε συνεργασία μάλιστα του Τμήματος Δικτύων, Τηλεπικοινωνιών και Υπηστήριξης Εξοπλισμού ΤΠΕ του Δήμου μας με την αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου προτάθηκε ως προσφορότερη και συμφερότερη λύση για την ευρυζωνική σύνδεση όλων των σημείων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η προμήθεια από το Νοσοκομείο ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας, ώστε να χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε αγροτικό γιατρό για όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία που εξυπηρετεί.
Τη λύση αυτή απ’ ότι γνωρίζουμε επέλεξε και το Νοσοκομείο που, όπως μας ενημέρωσε, ξεκίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες για την σχετική προμήθεια, αναγνωρίζοντας έτσι ότι αποτελεί δική του ευθύνη και αρμοδιότητα.
Άλλωστε στο Δήμο δεν επιτρέπεται εκ της νομοθεσίας καμία δαπάνη για λογαριασμό άλλου φορέα.
Κατά συνέπεια θέλουμε για μία ακόμα φορά να κάνουμε γνωστό στους δημότες μας  ότι την πλήρη ευθύνη για την σύνδεση στο internet και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των Περιφερειακών Ιατρείων έχει το Νοσοκομείο Καρδίτσας, στο οποίο και μπορούν να απευθύνονται για τα όποια προβλήματα παρατηρούνται στην εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.40
Δύση: 17.58
Πανσέληνος
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»