Ειδήσεις

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στην Α’ ΔΟΥ Λάρισας

Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ μαζί με αγρότες στους οποίους δεν έχει καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α! ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της. Η αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτών έθεσαν επιτακτικά το θέμα της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες που βρίσκονται στον έλεγχο.
Σε μια χρονική περίοδο που οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα, ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα έξοδα ανεβαίνουν και «τρέχουν», χρήματα που δικαιούνται όπως η επιστροφή του ΦΠΑ δεν τα έχουν λάβει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα της κρίσης και οι αγρότες όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια, φόρους, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι και να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό τα χρήματα της επιστροφής στους αγρότες.
Ο διευθυντής της Α! ΔΟΥ στάθηκε στην αναγκαιότητα  του ελέγχου και δικαιολόγησε την καθυστέρηση με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η εφορία ώστε να ολοκληρώσει τον έλεγχο στους αγρότες.
Δεσμεύτηκε ότι για 230 αγρότες κυρίως του δήμου Κιλελέρ θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η κατάθεση των χρημάτων ως το τέλος της εβδομάδας και για τους υπόλοιπους 430 αγρότες των δήμων Αγιάς – Ελασσόνας –Φαρσάλων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε περίπου ένα μήνα.
Η ΕΟΑΣΝΛ τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην καταβολή των χρημάτων. Όφειλε να ενισχύσει το προσωπικό των ΔΟΥ ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Να αποδοθούν τα χρήματα στην συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνονται ούτε και επιχείρησαν να υφαρπάξουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την καθυστέρηση μηνών που παρουσιάζεται. Η κυβέρνηση αύριο κιόλας να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό τις ΔΟΥ που διεξάγουν τον έλεγχο ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα τον έλεγχο και να καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Η ΕΟΑΣΝΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να πιέσει προς την κατεύθυνση της άμεσης λύσης του.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 17.49
Σελήνη
17 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταστρέφουν τους μπαρουτόμυλους των Σπηλιοτόπουλων στην Δημητσάνα.
1822
Παραχωρείται υπό όρους αμνηστεία στους Αγιορείτες. Έτσι λήγει η επανάσταση στη Χαλκιδική.
1825
Ιδρύεται στο Ναύπλιο νοσοκομείο για τους τραυματίες αγωνιστές.
1828
Ορκίζεται στην Αίγινα η Κυβέρνηση του Καποδίστρια.
1867
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Γεώργιο Διβόλη.
1878
Έλληνες επαναστάτες δρουν κατά των Τούρκων στη Δυτική Μακεδονία.
1897
Τμήμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.
1944
Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες στα Ριζανά Σερρών.
1956
Στην Αμμόχωστο οι Άγγλοι σκοτώνουν τον μαθητή Πέτρο Γιαλλούτσο, που ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση.
1957
Στο Προδρόμι Κύπρου οι Άγγλοι σκοτώνουν τον επικηρυγμένο μαθητή Γ. Παπαβερκίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"