Ειδήσεις

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στην Α’ ΔΟΥ Λάρισας

Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ μαζί με αγρότες στους οποίους δεν έχει καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α! ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της. Η αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτών έθεσαν επιτακτικά το θέμα της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες που βρίσκονται στον έλεγχο.
Σε μια χρονική περίοδο που οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα, ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα έξοδα ανεβαίνουν και «τρέχουν», χρήματα που δικαιούνται όπως η επιστροφή του ΦΠΑ δεν τα έχουν λάβει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα της κρίσης και οι αγρότες όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια, φόρους, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι και να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό τα χρήματα της επιστροφής στους αγρότες.
Ο διευθυντής της Α! ΔΟΥ στάθηκε στην αναγκαιότητα  του ελέγχου και δικαιολόγησε την καθυστέρηση με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η εφορία ώστε να ολοκληρώσει τον έλεγχο στους αγρότες.
Δεσμεύτηκε ότι για 230 αγρότες κυρίως του δήμου Κιλελέρ θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η κατάθεση των χρημάτων ως το τέλος της εβδομάδας και για τους υπόλοιπους 430 αγρότες των δήμων Αγιάς – Ελασσόνας –Φαρσάλων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε περίπου ένα μήνα.
Η ΕΟΑΣΝΛ τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην καταβολή των χρημάτων. Όφειλε να ενισχύσει το προσωπικό των ΔΟΥ ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Να αποδοθούν τα χρήματα στην συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνονται ούτε και επιχείρησαν να υφαρπάξουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την καθυστέρηση μηνών που παρουσιάζεται. Η κυβέρνηση αύριο κιόλας να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό τις ΔΟΥ που διεξάγουν τον έλεγχο ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα τον έλεγχο και να καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Η ΕΟΑΣΝΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να πιέσει προς την κατεύθυνση της άμεσης λύσης του.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"