Ειδήσεις

Καρδίτσα: Ομόφωνη αντίθεση του Δημ.Συμβουλίου σε διαθεσιμότητα-απολύσεις

Ομόφωνα ενάντια στο μέτρο των διαθεσιμοτήτων υπαλλήλων ΟΤΑ που προβλέπεται στις παραγράφους Ζ2 και Ζ4 του κεφαλαίου Ζ του προσφάτως ψηφισθέντος «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας , παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Σώματος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικ. Καραγιάννη και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας κ. Χρ. Καλλιά, το μέτρο με βάση τις προϋποθέσεις που τίθενται και διευκρινίζονται με την εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, δεν θίγει – προς το παρόν- εργαζόμενους του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διαδικασία αυτή.

 

Η απόφαση
Ειδικότερα στην ομόφωνη απόφαση αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας συνήλθε εκτάκτως την  Τετάρτη 14/11/2012 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (Ν.4093/2012) που αναφέρονται στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω κατάργησης της θέσης τους και αφού έλαβε υπόψη:

1) Την πολιτική εισήγηση του Δημάρχου και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου,
2) Τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και της  ΠΕΔ Θεσσαλίας που αφορούν στις δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  από την ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016
3) Τις θέσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας, καθώς και των εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2. Να μη συμπράξει ο Δήμος Καρδίτσας με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Στο δήμαρχο Καρδίτσας δίνεται η κατεύθυνση να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και παρέχεται σ’ αυτόν η αμέριστη στήριξη του Σώματος, αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί. Παρέχεται επίσης πλήρης πολιτική και νομική στήριξη στις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Καρδίτσας. Αναθέτει στο Δήμαρχο να δώσει τις σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία.

3. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
17 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"