Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Άστοχη και άδικη μια απόφαση για μεταφορά του τμ.Δασοπονίας

Ζητά από το Υπουργείο παιδείας, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί μεταφοράς της σχολής, να επανεξετάσει τη στάση του

Επιστολή προς τον υπουργό παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αλλά και προς τον πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π στην ανώτατη εκπαίδευση, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος, μετά τις τελευταίες ανησυχητικές πληροφορίες, περί μεταφοράς του τμήματος της Δασοπονίας από την Καρδίτσα στο Καρπενήσι. Ο κ. Τσιάκος ζητά από τους αρμόδιους, αν ισχύουν οι πληροφορίες, να επανεξετάσουν τη θέση τους. «Πρόκειται για μια άδικη και άστοχη απόφαση που βρίσκει απέναντι της όλους τους Καρδιτσιώτες» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», πρόκειται να αποφασίσει την μεταφορά της σχολής Δασοπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας  που σήμερα εδρεύει στην Καρδίτσα, στο Καρπενήσι.
κ. Υπουργέ
Θα μου επιτρέψετε να σας πω, πως αν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, πρόκειται για μια λανθασμένη και άστοχη απόφαση, η οποία δημιουργεί έντονα συναισθήματα απογοήτευσης και αδικίας σε όλους τους Καρδιτσιώτες.
Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πως το Τμήμα Δασοπονίας της Καρδίτσας είναι το αρχαιότερο τμήμα του Παραρτήματος των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στην περιοχή. Έχει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό και σπουδαίο υλικοτεχνική υποδομή. Είναι ένα τμήμα που έχει περάσει με επιτυχία την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εμείς οι Καρδιτσιώτες είμαστε περήφανοι για την λειτουργία του.
Θα ήθελα ακόμη να σημειώσω πως η Δασοπονία στην  Καρδίτσα, διαθέτει άριστα μέσα και υποδομές σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε οικόπεδο 30 στρεμμάτων με κεντρικό διώροφο κτίριο επιφάνειας 4306 τ.μ. με 2 αμφιθέατρα, 16 εργαστήρια, 28 γραφεία, λοιπές εγκαταστάσεις και άλλους βοηθητικούς χώρους, περιφερειακές μονάδες εκπαίδευσης και έρευνας (θερμοκήπιο, μετεωρολογικό σταθμό) και άλλες σημαντικές υποδομές (γραφείο διασύνδεσης, κυλικείο και φοιτητική λέσχη, φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 100 κλινών, βιβλιοθήκη).
Επιπλέον είναι δεδομένο πως το σύνολο των τοπικών φορέων, στηρίζει τη λειτουργία του τμήματος και αν υπάρξουν απαιτήσεις για επιπλέον υποδομές, θα βρεθεί η κατάλληλη λύση και με την δική μας υποστήριξη.
Υπ’ αυτή την έννοια, προφανώς δεν μπορεί να γίνει κατανοητό τόσο από τους τοπικούς εκπροσώπους της κοινωνίας, όσο και από τους πολίτες της Καρδίτσας, ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια που κυριάρχησαν, ώστε να διαμορφωθεί η πρόταση για μεταφορά της σχολής.
Σε κάθε περίπτωση η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής κλπ) θα επιθυμούσαμε, να λάβετε σοβαρά υπ όψη τις επισημάνσεις μας και να αναθεωρήσετε την απόφαση σας.
Ευελπιστώντας στην κατανόηση σας.

Με τιμή
Βασίλης Τσιάκος
Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 17.49
Σελήνη
17 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταστρέφουν τους μπαρουτόμυλους των Σπηλιοτόπουλων στην Δημητσάνα.
1822
Παραχωρείται υπό όρους αμνηστεία στους Αγιορείτες. Έτσι λήγει η επανάσταση στη Χαλκιδική.
1825
Ιδρύεται στο Ναύπλιο νοσοκομείο για τους τραυματίες αγωνιστές.
1828
Ορκίζεται στην Αίγινα η Κυβέρνηση του Καποδίστρια.
1867
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Γεώργιο Διβόλη.
1878
Έλληνες επαναστάτες δρουν κατά των Τούρκων στη Δυτική Μακεδονία.
1897
Τμήμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.
1944
Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες στα Ριζανά Σερρών.
1956
Στην Αμμόχωστο οι Άγγλοι σκοτώνουν τον μαθητή Πέτρο Γιαλλούτσο, που ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση.
1957
Στο Προδρόμι Κύπρου οι Άγγλοι σκοτώνουν τον επικηρυγμένο μαθητή Γ. Παπαβερκίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"