Ειδήσεις

Επανεκκίνηση των έργων στην Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι-Σοφάδες

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Η Δυτική Θεσσαλία αποκτά σύγχρονη και ασφαλή σύνδεση με την Κεντρική Ελλάδα»

Βασίλης Τσιάκος: «Ξεκινά ένα σπουδαίο έργο για την περιοχή μας»

 

Ένα σημαντικό οδικό έργο για την σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας με τη Στερεά Ελλάδα μπαίνει στη φάση της υλοποίησης καθώς, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες στην Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι-Σοφάδες, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ενώ έχουν ήδη εκτελεστεί αρχαιολογικές εργασίες σε προβλεπόμενες θέσεις, προκειμένου να είναι απρόσκοπτη η κατασκευή του έργου.

«Με σχέδιο, συνεργασία, συνέργεια και σκληρή δουλειά προχωράμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου για τη Θεσσαλία και την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το συγκεκριμένο έργο, παρά τα προβλήματα, που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν, καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε ώστε να πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2013, οπότε έγινε και η οριστική κατάπτωση των εγγυητικών του προηγούμενου αναδόχου, κινηθήκαμε με ταχύτητα, κάναμε την εκκαθάριση, επικαιροποιήσαμε τις μελέτες, πραγματοποιήσαμε τη δημοπράτηση, αναδείχθηκε ο μειοδότης και τώρα το έργο επιτέλους ξεκινά. Πλέον η ολοκλήρωση του άξονα Σοφάδες – Νέο Μοναστήρι συνδέει με ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο τη Δυτική Θεσσαλία με τη Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα με το έργο αυτό ενισχύουμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική οικονομία και κοινωνία». δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής για τη συνέχιση ενός πολύ σπουδαίου έργου που αφορά στην περιοχή μας. Ο δρόμος Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες όπως είναι σε όλους γνωστό, έχει μεγάλη σημασία καθώς συγκεντρώνει υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο ενώ εξυπηρετεί εκτός από την Καρδίτσα και όλη την Κεντρική Ελλάδα. Πλέον ο νέος άξονας, που κατασκευάζεται πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και βελτιώνει σημαντικά την οδική συγκοινωνία στη περιοχή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία του έργου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες απεμπλοκής. Είμαστε σίγουροι πως η ολοκλήρωση του, θα προσθέσει τα μέγιστα στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία».

Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες δαπάνης ποσού 6.969.240 € αφορά την κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας: «Κατασκευή της Ε.Ο. Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες στο τμήμα από Χ.Θ. 9+274,59 (Γεφύρια) έως Χ.Θ. 17+811,35» και άλλων απαιτούμενων εργασιών για την απόδοση της οδού στην κυκλοφορία με ασφάλεια. Πρόκειται για τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρδίτσας, μήκους 8,5 χλμ και οι εργασίες στοχεύουν στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της οδού και την εναρμόνισή τους με τις ισχύουσες προδιαγραφές.
Προβλέπεται η εκτέλεση των εργασιών:
Χωματουργικών, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης – Ασφάλισης, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Η τυπική διατομή της οδού είναι συνολικού πλάτους ασφαλτικού 16,5 μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μ., διαχωρισμένες με κεντρικό στηθαίο ασφαλείας.
Για την ολοκλήρωση του ανωτέρω τμήματος της Ε.Ο. προβλέπεται να κατασκευαστούν:
1.Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε όσα τμήματα της αρτηρίας υπολείπονται και η συμπλήρωση της αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το οδικό τμήμα.
2.Η κατασκευή των ισόπεδων κόμβων στη θέση Γεφύρια (Χ.Θ.: 9+354,59) και στη θέση Αγ. Βησσάριος καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός και η φωτεινή σηματοδότησή τους.
3.Η κατασκευή παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου και πλάτους 5,5 μ., εκ των οποίων τα 2,6 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένα με πλάτος 6,5 μ., προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων στην Εθνική Οδό και να εξυπηρετηθεί η κίνηση στις παρόδιες ιδιοκτησίες.
4.Η ολοκλήρωση της γέφυρας του Βρένικου, μετά των προσβάσεών της.
5.Η σήμανση και ασφάλιση της οδού με την εγκατάσταση συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων (ΣΑΟ), τόσο αξονικά (αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο) όσο και στις δύο πλευρές της οδού (μονόπλευρα μεταλλικά στηθαία).
Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 18 μήνες.
Με την ολοκλήρωση του έργου και σε συνέργεια με προηγούμενη εργολαβία που ολοκληρώθηκε με το Γ΄ ΚΠΣ, πρόκειται να αποδοθεί σε κυκλοφορία ενιαίο τμήμα οδικού άξονα της Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας, από τα σύνορα της Θεσσαλίας με την Στερεά Ελλάδα μέχρι τους Σοφάδες.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ .κ. Ευάγγελος Λέμας και Ορέστης Ψαχούλας, ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Στάμος Διαμαντάς, η προϊσταμένη κα Σταυρούλα Καρρά, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
16 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"