Ειδήσεις

Στο δρόμο των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΕΟΑΣΝΛ για την πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Λάρισα στις 12 το μεσημέρι.

Στην συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι η βαρβαρότητα που ζούμε, οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε μας οδηγούν στην φτώχεια την εξαθλίωση τον αφανισμό.
Καλλιεργούν κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας. Φοβούνται τους αγώνες και φροντίζουν να μην υπάρχει ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική τους, για αυτό προχωρούν σε νέες διώξεις αγροτών. Επιχειρούν με την θεωρία των δύο άκρων να ποινικοποιήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού ως εγκληματική δράση.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία. Όλες οι κατακτήσεις μας ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών αγώνων και συγκρούσεων, δεν μας χάρισε κανείς ποτέ τίποτα, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν αγωνιζόμασταν.
Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα σας καλούν να μην επιτρέψουμε να μας ανοίξουν τον λάκκο με:
- Φορολόγηση σπιτιών, χωραφιών, τήρηση βιβλίων με επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ, φόρο επιτηδεύματος.
- Αύξηση στην ΔΕΗ, και υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, στα μέσα και εφόδια για να κερδοσκοπούν οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
- Μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και άμεσα την τελική κατάργηση του.
- Περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις για χρέη προς τις ΔΟΥ ενώ έρχονται οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών.
- Χαράτσια σε Υγεία, ΕΛΓΑ –ΟΓΑ και αύξηση ορίων φορολόγησης στα 67 χρόνια.
- Εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής, απλήρωτοι παραγωγοί.
- Σταμάτημα όλων των μεγάλων αναπτυξιακών έργων πχ Αχελώος - Σμόκοβος
- Αποχαρακτηρισμός βοσκότοπων που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα σε κτηνοτρόφους.
Με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 που είναι το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών, και βάζει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, συνεχίζει την αποσύνδεση επιδότησης-παραγωγής.
Πάνω από 2 δις ευρώ πήραν από τις τσέπες των αγροτών τα δύο τελευταία χρόνια.
Μπορεί να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη μεγαλεμπόρων και βιομήχανων μεταποιητών, παίρνοντας υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής σε συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, την νεολαία και τις γυναίκες που μας συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στις τελευταίες κινητοποιήσεις.
Αυτό απαιτεί δυνατούς και μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους, την συγκρότηση νέων, ώστε για μια ακόμη φορά να οργανώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας!

Στα πλαίσια της κινητοποίησης. στο Δαμάσι θα βγουν τρακτέρ στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τον Αγροτικό Σύλλογο για τα προβλήματα που δημιουργούνται με το αμπελοοινικό μητρώο κα τα άλλα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
16 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"