Ειδήσεις

Ανασκευάζεται διώροφο για τις ανάγκες του ΚΕ.Θ.Ε.Α – ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο

Θα στεγασθούν συμβουλευτικό κέντρο, μονάδα οικογενειακής υποστήριξης και ξενώνας διαμονής εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών

Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δηλώνοντας: «Το πρόβλημα των ναρκωτικών όσο και η λύση του αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της».

Ξενώνας διαμονής εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών, πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο και μονάδα οικογενειακής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ θα στεγασθούν στο διώροφο ακίνητο Κληροδοτήματος Στρεφτάρη (πρώην Καπναποθήκη) που ανακατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.       
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέκρινε την ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ», προϋπολογισμού 970.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας), μετά από σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον κύριο του έργου που είναι το ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε ως «εξαιρετικά σημαντικό» το έργο που παρέχεται στο ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ και τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα των ναρκωτικών όσο και η λύση του αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση και επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία μέσα από μια ισότιμη και παραγωγική συμμετοχή».
Ο Γιάννης Μίλτος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών ευοδώθηκε ο στόχος της ένταξης σε ΕΣΠΑ της ανακατασκευής του κτηρίου κληροδοτήματος «ΣΤΡΕΥΤΑΡΗ» για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ.
Συγκεκριμένα στο κτήριο θα στεγαστούν υπηρεσίες του πολυδύναμου συμβουλευτικού κέντρου για την υποδοχή και υποστήριξη σε χρήστες όλων των ηλικιών και τις οικογένειες τους. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ξενώνας για τη διαμονή εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από περιοχές εκτός Βόλου ή που δε διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Θα θέλαμε ως ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα το Περιφερειαρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την ευαισθητοποίηση και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τη Διεύθυνση προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις τεχνικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο του κληροδοτήματος «ΣΤΡΕΥΤΑΡΗ».

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή διώροφου ακινήτου ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Στρεφτάρη (πρώην Καπναποθήκη), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 54ου Συντάγματος Ελλάς και Γ. Καρτάλη, στο Βόλο. Το οίκημα, συνολικής επιφάνειας 648 τ.μ., έχει μισθωθεί από το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) για τριάντα (30) χρόνια και με το συγχρηματοδοτούμενο σχέδιο αναβάθμισης του θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση δομών που ήδη λειτουργούν στο πλαίσιο του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, καθώς και για τη λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών, που θα παρέχει τη δυνατότητα διαμονής σε άτομα που δε διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου (Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους).

Συγκεκριμένα, στο κτίριο θα στεγασθούν:
-Ξενώνας διαμονής εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών (νέα υπηρεσία), δυναμικότητας 10 ατόμων
-Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο, δυναμικότητας 30 και πλέον ατόμων
-Μονάδα Οικογενειακής Υποστήριξης, με δυνατότητα υποστήριξης 120 και πλέον ατόμων
-Τμήματα Εκπαίδευσης, Έρευνας, Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικών/Οικονομικών Υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Το έργο περιλαμβάνει:

α. Τη στατική ενίσχυση του κτιρίου, με σκοπό να είναι ασφαλές και θωρακισμένο στο ενδεχόμενο σεισμικής δραστηριότητας.
β. Την κατασκευή προσθήκης κατ επέκταση για τη στέγαση νέου κεντρικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα ΑΜΕΑ, και τη διαμόρφωση χώρων.
γ. Την επισκευή-αποκατάσταση βλαβών στην τοιχοποιία, τα δάπεδα και στη στέγη, και επιπλέον τις εργασίες εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων.
δ. Την διαμόρφωση χώρων κουζίνας και λουτρών.
ε. Τις υδραυλικές εργασίες και
στ. Τις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Η χρηματοδότηση του έργου έχει ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του Θεραπευτικού Προγράμματος για την παροχή καλύτερων, περισσότερων και πιο οργανωμένων υπηρεσιών στα υπό απεξάρτηση άτομα και τις οικογένειες τους καθώς και την μεγαλύτερη υποστήριξη εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών στο Βόλο στην προσπάθεια απεξάρτησης τους.
Παρόντες ήταν ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ κ. Σωτήρης Μπουντής , ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δωροθέα Κολινδρίνη, ο κ. Πέτρος Μπατζίακας, η κ. Ρίνη Λεωνίδα, ο κ. Γεώργιος Κίτσιος και ο κ. Χρήστος Μπουκώρος μέλος Δ.Σ. του κληροδοτήματος «ΣΤΡΕΥΤΑΡΗ».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
9 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"