Ειδήσεις

Π. Χρηστίδης: Υπάρχουν υπόγειες πολιτικές διαδρομές Τσίπρα – Καραμανλή

Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ότι και να κάνει η κυβέρνηση η πρωτιά στις επόμενες εκλογές έχει κριθεί είπε χαρακτηριστικά

Του Γιώργου Μπανάτσα


Για υπόγειες πολιτικές διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα στελέχη της Ν.Δ. που ανήκουν στο λεγόμενο Καραμανλικό στρατόπεδο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γ. Μπανάτσα.

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι είναι καθαρό ότι ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τους συνομιλητές του που είναι ο κ. Καμμένος αλλά και στελέχη όπως η κ. Παπακώστα ή ο κ. Παπαγγελόπουλος που είναι γνωστό ότι ανήκουν στο καραμανλικό στρατόπεδο. Ο κ. Χρηστίδης μάλιστα για να ενισχύσει αυτή του την άποψη επικαλέστηκε την ιδιότυπη πολιτική ασυλία που έχει επιφυλάξει ο κ. Τσίπρας στον κ. Καραμανλή. «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ  παλαιότερα αλλά και ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε υποστηρίξει όλες τις εξεταστικές επιτροπές για διάφορα ζητήματα που μας έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο την εξεταστική που προτείναμε εμείς για την ζημιά που έγινε στην Ελληνική οικονομία κατά τη χρονική περίοδο 2004 – 2009 που κυβερνούσε τη χώρα ο Καραμανλής ο ΣΥΡΙΖΑ την απέρριψε κατηγορηματικά. Όμως ξέρετε μέσα σε αυτή την πενταετία η χώρα χρεώθηκε κατά 180 δις ευρώ, ποσό αντίστοιχο με αυτό που είχαμε δανειστεί από την αρχή της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους» τόνισε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ άσκησε ακόμη σκληρή κριτική στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα διάστημα στο οποίο όπως είπε με βάση και τα λεγόμενα ευρωπαίων αξιωματούχων προκλήθηκε οικονομική ζημία τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων. Ο κ. Χρηστίδης εξάλλου αναρωτήθηκε πότε λέει αλήθεια ο κ. Τσίπρας όταν μιλάει για τις αυταπάτες που έτρεφε όταν μιλούσε για σκληρή διαπραγμάτευση και για ζουρνάδες και νταούλια ή όταν μιλάει για «καθαρό μυαλό».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις παροχές και τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Χρηστίδης τις χαρακτήρισε εμπαιγμό. «Η κυβέρνηση φέρνει νόμο στη βουλή για να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες η ίδια αύξησε με το νόμο Κατρούγκαλου. Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν αναρωτήθηκε. Ακόμη ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. σχετικά με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση υπογράμμισε πως όποτε και να γίνουν οι εκλογές όσο κόλπα και να χρησιμοποιήσει ο κ. Τσίπρας η πρωτιά έχει κριθεί, εννοώντας ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ.
Τέλος σε ότι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ και τη συμπλήρωση ενός έτους υπογράμμισε πως μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι συνεχίζεται με επιτυχία με επικεφαλής την κ. Γεννηματά. Εξάλλου υποστήριξε πως το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι κόμμα που απλά ασκεί κριτική αλλά έχει προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα εθνικά ζητήματα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"