Πενελλήνια ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ: Ενημέρωση για τους Συλλόγους-Μέλη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της, τους εργαζόμενους και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, για την αποφυγή παρανοήσεων, παρεξηγήσεων ή παραπληροφόρησης, πώς η επίμαχη διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων πέρασε στο άρθρο 178, αντί του 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες το βράδυ. Αυτό συνέβη, λόγω αλλαγής στην αρίθμηση των άρθρων.
Σημειώνεται επίσης, ότι το άρθρο 178 ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνώσα παράταξη και κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Ήταν λοιπόν καθολική η καταδίκη της προσπάθειας εκχώρησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μετά την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου και του άρθρου 178 που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, απειλεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φέρνει οικονομικές επιβαρύνσεις στους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών, ο αγώνας για την κατάργηση του στην πράξη μεταφέρεται πλέον σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε Δήμο της Αττικής και της Περιφέρειας. 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όπου και όποτε χρειασθεί και να ακυρώσουν προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές για την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων τους στους ιδιώτες, πατώντας πάνω στο... χαλί που τους έστρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. 
Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
12 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»