Κοπή πίτας στα Καλυβάκια και κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 έγινε στα Καλυβάκια του Δήμου Παλαμά η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2013, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Καλυβακιωτών «Ο Νόστος». Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Ιωσήφ Χρουμπ, ο δημοτικός σύμβουλος Παλαμά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Γεώργιος Πέτρου, η ζωγράφος κ. Αλέκα Κουκόσια, καθηγήτρια της Εικαστικής Σχολής του δήμου Παλαμά που εδρεύει στα Καλυβάκια, καθώς και πολλοί Καλυβακιώτες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Απόστολος Αλ. Μπακαλάκος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων για τη σύσφιξη των σχέσεων των απανταχού Καλυβακιωτών.
Η παραδοσιακή πίτα, σωστό κομψοτέχνημα, στολισμένη με ζυμαρένιους ανθούς και ξηρούς καρπούς, ήταν προσφορά της Καλυβακιώτισσας κ. Κασσιανής Μιχοπούλου.
Ο κ. Μπακαλάκος, εξέφρασε επίσης τις θερμές του ευχαριστίες για την αθρόα συμμετοχή και συγκινητική παρουσία των Καλυβακιωτών στον πανηγυρικό εσπερινό, που εψάλλη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβακίων, την παραμονή της εορτής του Αγίου.
Η λειτουργία ήταν πράγματι υψηλού επιπέδου, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και κατάνυξης και αυτό οφείλεται κυρίως στην παρουσία της Βυζαντινής Χορωδίας περιοχής Παλαμά, που έψαλλε άψογα τους βυζαντινούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου της κ. Ιωάννου Ντελή.
Ο κ. Μπακαλάκος, εξέφρασε τέλος την επιθυμία τέτοιου είδους εκδηλώσεις να επαναλαμβάνονται συχνότερα γιατί τονώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου και τον στηρίζουν ιδιαίτερα στις συνθήκες των ημερών που ζούμε…

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"