Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για τον Μακαριστό Κύριλλο

Πέρασαν κιόλας σαράντα μέρες από το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός της κοιμήσεως και αναπαύσεως της ψυχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλλου και η σκέψη, αλλά και η αγάπη μας προς το πρόσωπό του εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά του.

Ο Μητροπολίτης μας υπήρξε ένας εξαίρετος Ποιμενάρχης και καθ ΄ όλη την πορεία της διακονίας του ήταν πάντα καλόκαρδος, ευσυνείδητος και φιλεύσπλαχνος. Μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε απλόχερα αγάπη στο ποίμνιό του και οι πατρικές συμβουλές του απέπνεαν παρηγοριά και ελπίδα. Εισέπραξε την καθολική αποδοχή του εκκλησιαστικού πληρώματος, ενώ το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο θα αποτελεί για πάντα μια σημαντική παρακαταθήκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την κοίμησή του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του. Εύχεται, επίσης, το θεάρεστο έργο του και ο ακέραιος χαρακτήρας του να αποτελούν παράδειγμα για όλους.
Αιωνία του η μνήμη. Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και από εκεί που βρίσκεται θα συνεχίσει να προσεύχεται για όλους εμάς, τα πνευματικά του παιδιά.      

Το Δ.Σ.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"