«Χάνουμε σχολές, χάνουμε τα πάντα- Φτωχός συγγενής ο νομός Καρδίτσας»

του Ορέστη Ψαχουλα

Η αναλγησία της παρούσας κυβέρνησης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Αφού κατάφερε να εξαθλιώσει οικονομικά τα 3/5 του ελληνικού λαού, να βάλει τις βάσεις για την ισλαμοποίηση της χώρας, να διώξει τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, να αφανίσει κάθε υγιή επένδυση, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών ,έρχεται τώρα να εκδικηθεί και περιοχές της ενδοχώρας, όπως ο νομός Καρδίτσας, με σημαντική προσφορά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποψιλώνει από την Καρδίτσα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζοντας Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία καθιστώντας την Καρδίτσα ‘’φτωχό συγγενή’’.
Οι κυβερνώντες και εν προκειμένω οι οραματιστές του νέου σχεδίου αγνόησαν παντελώς το γεγονός πως στην Καρδίτσα υπάρχουν υποδομές, δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια, αναπτύχθηκε μια διαφορετική κουλτούρα και οι τοπικοί φορείς στήριξαν αυτή την προσπάθεια ανέλιξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασφαλώς, όπως αποδεικνύεται, επί ματαίω. Γιατί για τους κυβερνώντες μετρούν άλλα στοιχεία και με την πολιτική τους ενισχύουν προκλητικά την ανατολική Θεσσαλία οδηγώντας στον παραγκωνισμό την Καρδίτσα.
Εμείς που εκφράζουμε σε τοπικό επίπεδο τη ΝΔ δεν απορούμε με τη σκληρή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θα την αντιπαλέψουμε γιατί έχουμε το δίκιο και το λαό με το μέρος μας. Και φυσικά ,όταν, με την ψήφο του λαού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας θα αποδώσουμε το δίκαιο. Η Καρδίτσα σήμερα έπρεπε να είχε έδρα ΤΕΙ με 4 σχολές, ώστε να είναι διασφαλισμένη η συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Συνεπώς, η αγωνιστική προτροπή μοιάζει νομοτελειακή υπόθεση. Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, να αποτρέψουμε την καταστροφή. Με ‘’σταυρωμένα’’ τα χέρια και κατεβασμένα κεφάλια θα χάσουμε και την Κτηνιατρική!
Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι εδώ συντελείται τεράστια αδικία. Γιατί, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε πρόσθετες σχολές, χάνουμε τις υφιστάμενες, που σημειωτέον λειτουργούν άψογα.
Αυτή η πολιτική μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ψήφο του καρδιτσιώτικου λαού στις προσεχείς εκλογές.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"