Στις εκδηλώσεις μνήμης του δήμου λίμνης Πλαστήρα ο Γ. Κωτσός

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα συμμετείχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός.
Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας για το μεγάλο έργο της τεχνητής Λίμνης Ταυρωπού, επισήμανε τα παρακάτω:

«Σεβασμιώτατε - Κύριε Υπουργέ - Κύριε Δήμαρχε - Κυρίες και Κύριοι
Σαν σήμερα, στις 5/12/1959, η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ολόκληρος ο Νομός Καρδίτσας έμενε άναυδος από τον πνιγμό 20 αντρών, κατοίκων του Νεοχωρίου, της Καρίτσας και του Μορφοβουνίου.
Ήταν μια τραγωδία που άφησε βαθύ το αποτύπωμά της στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ!
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας, ευχόμενος όμοιά της να μη ζήσει ποτέ ξανά ο Νομός και η χώρα μας.
Πριν από λίγοτελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Νεοχωρίουγια την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν βίαια τη ζωή τους, αλλά και για να θυμίζουμε στις νέες και στους νέους την ιστορία της Λίμνης μας.
Ένα έργο εμβληματικό για το οποίο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΝέωνΝεοχωρίου, πραγματοποιεί τη διημερίδα που μόλις άρχισε εδώ στο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου (Άγις Γεώργιος).
Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους διοργανωτές γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους, διότι στη διάρκεια των εργασιών που θα ακολουθήσουν, ειδικοί επιστήμονες υψηλού κύρους, με σημαντικό ερευνητικό έργο, για πρώτη φορά μετά από το κλείσιμο του θυροφράγματος, θα αναδείξουν το πλούσιο ιστορικό και πολλά άγνωστα στοιχεία της κατασκευής του Φράγματος Ταυρωπού.
Μια πρωτοποριακή για την εποχή της, τεχνική παρέμβαση στη φύση της περιοχής που πριν ξεκινήσει είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις, αλλά 60 χρόνια μετά έχει δικαιώσει απόλυτα τον εμπνευστή της Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα και τον μετέπειτα δημιουργό της, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αμφότεροι πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδος!
Το έργο του Φράγματος και του σχηματισμού της τεχνητής λίμνης που σήμερα εμείς οι Καρδιτσιώτες και οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θαυμάζουν, άλλαξε το ρου της τοπικής ιστορίας και αποτελεί πολύτιμο «οδηγό» για εμάς τους νεότερους που θέλουμε και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέες αναπτυξιακές υποδομές στο Νομό μας.
Μας διδάσκει ότι εάν δράσουμε ενωμένοι, με όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους, τότε οι προσδοκίες μας για την εκτέλεση μεγάλων έργων όπως η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο θα εκπληρωθούν προς όφελος των πολιτών, των οικογενειών που ζουν στον τόπο μας και των επόμενων γενεών.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της διημερίδας σας και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να αποτελέσουν παρακαταθήκη για να χαραχτεί μια νέα πορεία για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Πλαστήρα και του Νομού μας».

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».