ΤΣ Καρδίτσας ΚΝΕ: Μαθητικό φεστιβάλ

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 20:00 το βράδυ στο Παυσίλυπο (έναντι του 3ου Δημοτικού Σχολείου) θα διεξαχθεί το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι εμπνευσμένο από του στίχους του Κώστα Βάρναλη:
Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καθετί που βλέπει και ακούει κανείς είναι φτιαγμένο από μαθητές για μαθητές. Η δίψα και το μεράκι μας για τέχνη και αθλητισμό βρίσκει διέξοδο. Τραγουδάμε, χορεύουμε, ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις, οργανώνουμε αθλητικά τουρνουά και άλλες, πολύμορφες δραστηριότητες.
Τα τελευταία χρόνια περάσαμε και περνάμε πολλά. Η καθημερινότητα μας “πνίγει”, μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια. Οι μέρες και οι ώρες των Μαθητικών Φεστιβάλ είναι αφιερωμένες σε εμάς: στις ανάγκες και τα όνειρά μας!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που είμαστε μέλη της ΚΝΕ, έχουμε πάρει την απόφαση να ενώσουμε τα βήματά μας με αυτά χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων, που παλεύουν για τον πιο όμορφο σκοπό: το ΜΕΛΛΟΝ χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό. Για να μη γραφτούν ποτέ ξανά οι λέξεις πόλεμος, φτώχεια,  προσφυγιά, φασισμός. Για να ζήσουν οι λαοί αδελφωμένοι, να προοδεύουν με ειρήνη, να είναι πραγματικά ελεύθεροι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
•Θεατρικό δρώμενο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με τίτλο «Συζήτηση για τον πόλεμο με τον Μπρέχτ».
•Χαιρετισμός από μαθήτρια, μέλος της ΚΝΕ
•Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα Vatos Locos, Voltka και St. Triad.
Επίσης στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης εποχής», έκθεση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, Γωνιά με θεματικές συζητήσεις για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας, τη γυναικεία ανισοτιμία, την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά.
Ραντεβού στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.