«600.000 Ευρώ Αύξηση στον προϋπολογισμό του CLLD/LEADER της ΠΕ Καρδίτσας»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νόμου Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη

Με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε η δυνατότητα κατανομής πρόσθετων πόρων στο υπομέτρο 19.2, «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Μέτρου 19, του ΠΑΑ 2014 – 2020). Ειδικότερα, ο κ. Κωτσός ζήτησεαπό τον κ. Παπαγιαννίδη λόγω του μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΥ που έπληξε το Νομό Καρδίτσας πριν 2 χρόνια, την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος έτσι ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και να στηριχθούν αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις του Νομού.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης ενημέρωσε τον Καρδιτσιώτη Βουλευτή ότι προγραμματίζεται η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 600.000 Ευρώ, έτσι ώστε οι πρόσθετοι πόροι να δώσουν τη δυνατότητα κάλυψης της υπερδέσμευσης των ήδη ενταγμένων πράξεων ή ακόμα και τη διενέργεια νέας πρόσκλησης για την επιλογή πράξεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
“Τα αναπτυξιακά προγράμματα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας καθώς δίνουν κίνητρα για νέες επενδύσεις και ταυτόχρονα ενισχύουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων. Συναντήθηκα με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη όπου με ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος«Στήριξη υλοποίησης δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» κατά 600.000 Ευρώ έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις επενδύσεις μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος”, δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 17.49
Σελήνη
17 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταστρέφουν τους μπαρουτόμυλους των Σπηλιοτόπουλων στην Δημητσάνα.
1822
Παραχωρείται υπό όρους αμνηστεία στους Αγιορείτες. Έτσι λήγει η επανάσταση στη Χαλκιδική.
1825
Ιδρύεται στο Ναύπλιο νοσοκομείο για τους τραυματίες αγωνιστές.
1828
Ορκίζεται στην Αίγινα η Κυβέρνηση του Καποδίστρια.
1867
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Γεώργιο Διβόλη.
1878
Έλληνες επαναστάτες δρουν κατά των Τούρκων στη Δυτική Μακεδονία.
1897
Τμήμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.
1944
Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες στα Ριζανά Σερρών.
1956
Στην Αμμόχωστο οι Άγγλοι σκοτώνουν τον μαθητή Πέτρο Γιαλλούτσο, που ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση.
1957
Στο Προδρόμι Κύπρου οι Άγγλοι σκοτώνουν τον επικηρυγμένο μαθητή Γ. Παπαβερκίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"