Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την 25η Μαρτίου

Μία ημερομηνία ,δύο γιορτές, την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο και με ευλάβεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
«Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός ‟εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς ‟εγώ”; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε ‟εμείς”. Είμαστε εις το ‟εμείς” και όχι εις το ‟εγώ”. Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί.»

Οι πρόγονοι μας με αυτοθυσία, αγωνίστηκαν ,όλοι μαζί ενωμένοι ,για να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, κατακτώντας την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία.
Κρυφό σχολειό, παιδομάζωμα, κλέφτες, αρματολοί, ο χορός του Ζαλόγγου, οι μάχες των ηρώων σε στεριά και θάλασσα. Μνήμες ανάμεσα στο σήμερα και στο τότε, ανάμεσα σε μας και σε όσους χάθηκαν για την Ελευθερία και την Πατρίδα .
Το ένδοξο παρελθόν δημιουργεί υποχρεώσεις για το μέλλον και σήμερα καλούμαστε να συμβάλουμε στην επίλυση εσωτερικών και  διεθνών προκλήσεων.
202 χρόνια μετά έχουμε μια ιδανική ευκαιρία για αυτογνωσία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.Με σεβασμό στο παρελθόν ας είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το μέλλον μας, σε έναν κόσμο που μας προβληματίζει , αντιμέτωποι με δυσάρεστες κατάστασεις, διορθώνοντας  λάθη που μπορεί να έγιναν.

Ενωμένοι με σύμβουλο το έργο των προγόνων μας,  με ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι προσέφεραν σε αυτό τον τόπο , ας τιμήσουμε τους αγωνιστές τού 1821, δείχνοντας την ίδια αρετή και τόλμη, για να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε  την λευτεριά που μας πρόσφεραν.  

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες-Έλληνες  

Χρόνια Πολλά Πατρίδα

Δρ Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ
Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"